FOTO: Controale ale Poliției în trafic. Peste 180 de șoferi, testați pentru alcool și droguri

Polițiștii rutieri din Bistrița-Năsăud au continuat activitățile de control în trafic, verificările urmărind în mod special depistarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. Peste 180 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest.

În cadrul acțiunilor punctuale desfășurate în noaptea de 23/24 aprilie, în intervalul orar 22:00-02:00 și în dimineața de 24 aprilie, în intervalul orar 06:00-10:00, polițiștii cu atribuție pe linie rutieră au testat peste 180 de șoferi cu privire la consumul de alcool sau substanțe interzise.

Cu privire la neregulile constatate au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale. Ca măsură complementară, polițiștii au dispus reținerea a 7 permise de conducere și a 3 certificate de înmatriculare”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

De asemenea, în cadrul controalelor au fost constatate și infracțiuni. Astfel, doi șoferi au fost prinși în timp ce conduceau mașini deși se aflau sub influența alcoolului. Ei s-au ales cu dosare penale.

Unul dintre ei a fost depistat la volanul unei mașini care circula prin localitatea Prundu Bârgăului.

La data de 24 aprilie, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic un conducător auto, în vârstă de 36 de ani, care conducea un autoturism prin Prundu Bârgăului, iar la testarea acestuia cu aparatul alcooltest acesta e indicat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Rutier în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducere a pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

Un alt șofer aflat sub influența alcoolului a fost depistat la volanul unei mașini care circula prin localitatea Dumitrița.

”La data de 24 aprilie, în cadrul unei acțiuni desfășurate pe Drumul Comunal 7C, în localitatea Dumitrița, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit pentru verificări un autoturism. La volan a fost identificat un tânăr de 24 de ani din localitate, iar în autoturism alți trei pasageri.

În urma testării etilotest a conducătorului auto, rezultatul a fost 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital pentru îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul  sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, mai arată Poliția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!