FOTO: Cultură outdoor de canabis, descoperită într-o comună din Bistrița-Năsăud; două persoane, arestate preventiv

O cultură outdoor de canabis a fost descoperită de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud și de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud într-o comună din județ. Doi inculpați au fost arestați preventiv.

”În cauză s-a reținut că, pe parcursul anului 2023, unul dintre inculpați a înființat o cultură de canabis, în scopul comercializării și consumului propriu, în extravilanul unei comune din județul Bistrița-Năsăud. Cultura outdoor a fost întreținută împreună cu cel de al doilea inculpat, care a recoltat plantele și a disimulat fragmentele vegetale în spațiul de depozitare a lemnelor pentru foc”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

La data de 22 septembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au efectuat trei percheziții domiciliare, fiind descoperită cultura outdoor de canabis. Cele două persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Ulterior, în cursul zilei de 23 septembrie, cei doi inculpați au fost prezentați instanței, iar judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă a lor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cele două persoane sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului.

FOTO: DIICOT, IPJ Bistrița-Năsăud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!