FOTO: De ce sunt necesare intervențiile de pe Bulevardul Republicii din Bistrița

După ce în spațiul public au apărut nemulțumiri și critici legate de decizia Primăriei Bistrița de a efectua lucrări și pe Bulevardul Republicii, primarul municipiului, Ioan Turc, a oferit o serie de explicații cu privire la necesitatea acestor intervenții. 

”Prin programul “Reparații” al Direcției de Servicii Publice, Primăria Bistrița a început lucrări pe una dintre principalele artere de circulație din municipiu. După cum am mai semnalat, pe Bulevardul Republicii, pământul este peste bordură, iar la fiecare ploaie acesta ajunge și pe carosabil, mai întâi ca noroi, apoi ca praf, contribuind la creșterea indicatorilor de poluare citadină. De fapt, pe acel tronson bordurile nu au mai fost schimbate din 2007, de când, în calitate de viceprimar, am reușit să obțin includerea orașului nostru în reabilitarea DN 17. Pentru a înlătura acest disconfort, am decis să trecem la schimbarea bordurilor, iar intervenția se poate face concomitent cu montarea unui sistem de irigatii având aspersoare retractabile, refacerea gazonului și înlocuirea unor arbori din scuarul care desparte cele două sensuri de mers”, a explicat primarul Ioan Turc.

Legat de momentul ales pentru efectuarea acestor lucrări, edilul Bistriței consideră că acesta este potrivit.

Momentul e poate cel mai potrivit, având în vederea vremea bună și faptul că urmează o săptămână de vacanță școlară, deci traficul în zona cu multe instituții de învățământ va fi sensibil redus, iar schimbarea bordurilor va fi finalizată până la reînceperea cursurilor”, a adăugat Turc.

În opinia primarului, Bulevardul Republicii este ”cel mai frumos bulevard pe care îl are Bistrița”, motiv pentru care trebuie să arate ”impecabil”. De aceea, municipalitatea are în lucru și un proiect pentru reamenajarea trotuarelor de pe Republicii.

Au început lucrările pe Bulevardul Republicii. Primarul Ioan Turc: ”Încă din campania electorală am spus că Bistrița va deveni un șantier”