FOTO: Drum bun de la Buduș la Șieu! Tronson de circa 8,5 km din DJ 173C, modernizat

Un tronson de circa 8,5 km din DJ 173C, de la Buduș la Șieu, a fost modernizat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, lucrările fiind recepționate joi de autorități.

La recepția obiectivului de investiții au participat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, vicepreședintele instituției, Ciprian Kecskes Simionca, administratorul public al județului, Florin Moldovan, primarii comunelor Budacu de Jos, Șieu și Mărișelu, respectiv Florin Sandu Simionca, Ionuț Cifor și Horia Petruț, precum și reprezentanți ai companiilor care au executat lucrările.

Inaugurăm DJ 173C, un drum în lungime de aproximativ 8,5 km, care a fost modernizat cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală și fonduri proprii ale Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Drumul a avut un anumit istoric. A fost o licitație cu o companie care n-a dus lucrările la final, a fost reziliat contractul, a fost reluată licitația pentru execuția lucrărilor și astăzi suntem în faza în care inaugurăm acest drum. Contractul a fost atribuit asocierii dintre Îndemânarea ProdCom SRL, Construct Perom SRL (lucrările de execuție) și SC Construct CDP SRL (lucrările de proiectare). Valoarea totală a investiției a fost de 21,5 milioane lei, circa 4,3 milioane euro, cu o perioadă de garanție de 10 ani (120 de luni). Le mulțumesc și îi felicit pe cei de la Îndemânarea Prod Com SRL pentru calitatea lucrărilor și le doresc mult succes”, a declarat Emil Radu Moldovan.

Vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ciprian Kecskes Simionca, a menționat că acest drum reduce timpul de călătorie de la Bistrița pe Valea Șieului cu aproximativ 25 de minute.

La rândul său, primarul comunei Șieu, Ionuț Cifor, a punctat: ”Este un drum foarte important pentru Valea Șieului, poate cel mai important pe legătura cu Bistrița. Distanța se reduce cu aproape 12 km, iar timpul de călătorie cu circa 20 – 25 de minute față de altă rută. Cu acest drum este mai ușor să pleci din Șieu și să ajungi în Bistrița decât să pleci din Livezile și să ajungi in Bistrița. Este un drum foarte, foarte important. Ne bucurăm că a fost realizat și sperăm să fie o investiție de bun augur pentru toată Valea Șieului“.

”Vă mulțumim pentru investiția pe care ați făcut-o. Este un drum foarte important și pentru locuitorii comunei Budacu de Jos. După DJ 173 Bistrița – Budacu de Jos, iată că acum ați reușit să finalizați și Bistrița – Budacu de Jos – Șieu. Mulțumim firmei constructoare. Este o lucrare de foarte bună calitate”, a menționat și primarul comunei Budacu de Jos, Florin Sandu Simionca.

Este un drum de o importanță majoră și pentru comuna Mărișelu. Legătura dintre Bistrița și comuna Mărișelu este deja sub altă formă. Nu pot să spun decât că felicit constructorul pentru lucrare și Consiliul Județean pentru implicare”, a spus și primarul comunei Mărişelu, Horea Petruț.

Totodată, reprezentantul companiei Îndemânarea Prodcom SRL, Darius Simionca, a explicat că lucrările au fost finalizate cu șase luni mai repede decât termenul asumat prin contract.

Cu prilejul recepției lucrărilor executate pe DJ 173C, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a vorbit și despre alte investiții în infrastructura rutieră a județului și stadiul acestora.

Suntem în procedură cu modernizarea DJ 154, Sărata – Monor. Din păcate pentru noi, unul dintre participanții la licitație a depus contestație. Undeva în luna august sper că vom avea un câștigător declarat și pentru acest drum. Colegii mei sunt în linie dreaptă cu achiziția pentru DJ 151, cel mai lung drum al nostru, de aproximativ 80 de km, pe traseul Bistrița – Șintereag – Șieu Odorhei – Lechința – Sânmihaiu de Câmpie Budești – limită de județ Mureș. Toate celelalte lucrări sunt în grafic. Până la finalul anului vom încheia Șieu – Șoimuș – Budacu de Sus, Bistrița – Tărpiu, Șieu – Posmuș – Teaca – Milaș și Satu Nou – Cușma. Avem actul adițional la contractul de finanțare pentru celelalte trei drumuri Beclean – Nușeni – Chiochiș (DJ 172A), Sânmihaiu de Câmpie – Miceștii de Câmpie – Visuia (DJ 162) și Domnești – Nețeni – Albeștii Bistriței (DJ 154D). Colegii mei de la Direcția de Investiții și Drumuri Județene fac acordurile pentru a se putea da ordinul de începere. Eu sper ca și aici în cel mult o lună să putem da ordinul de începe”, a completat Emil Radu Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!