FOTO: Drumuri și gospodării din localitățile Căianu Mic și Căianu Mare, afectate de inundații

Inundații în Căianu Mic și Căianu Mare. Pompierii intervin de URGENȚĂ

Mai multe căi de acces și circa 26 de gospodării din localitățile Căianu Mic și Căianu Mare au fost inundate, luni seara, ca urmare a ploilor și a scurgerilor de pe versanți, informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Potrivit CJSU, apa a pătruns în curți și în beciuri, dar momentan nu se impune evacuarea persoanelor din gospodăriile inundate.

De asemenea, până acum nu au fost înregistrate victime sau persoane care să aibă nevoie de asistentă și nici apeluri la numărul unic de urgență 112.

Debitul apei este în creștere, astfel că o comisie mixtă formată din reprezentanți ai autorităților județene și locale și pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență monitorizează situația operativă din teren.

Efective de pompieri militari și voluntari, cu motopompe și accesorii specifice, sunt pregătite să intervină pentru sprijinirea populației de îndată ce acest lucru va fi posibil.

ACTUALIZARE

Primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr, informează: ”Până la retragerea apelor, Drumul Comunal 37, care face legătura între localitățile Căianu Mic și Căianu Mare, este impracticabil pentru pietoni și autoturismele mici, precum și străzile Corbenilor și Prund din localitatea Căianu Mic, datorită viiturii produse pe râul Ilișua”.

FOTO: CJSU Bistrița-Năsăud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *