FOTO: Emoții pentru studenți! A început un nou an universitar!

Luni, Universitatea „Babeș-Bolyai” extensia Bistrița a deschis oficial noul an universitar 2018 – 2019, în cadrul unei festivităţi organizate în Aula Magna.

Alături de studenți, în aceste momente s-au aflat și reprezentanți ai instituțiilor publice, care au ținut să le ureze tinerilor succes în noul an academic.

Printre cei care au rostit câteva cuvinte la ceremonia de deschidere s-a numărat și prefectul județului, Ovidiu Victor Frenț.

”După cum știți, educația este singura armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea, iar acest lucru este bine de reţinut mai ales în an centenar, an în care reflectăm la parcursul nostru ca ţară. Chiar dacă nu sunt absolvent al UBB, recunosc primatul acestei universităţi, fiind în multiple clasamente internaționale, având niște programe foarte bune de masterat și doctorat, reușind să aducă în câmpul muncii profesioniști, meritându-și, astfel, locul cel dintâi în clasamentul universităţilor româneşti. Mult succes tuturor, dorinţă de cunoaştere, de perfecţionare şi, nu în ultimul rând, multă putere şi energie pentru a duce la bun sfârşit ceea ce aţi început! Vă doresc un an plin de roade!” a declarat prefectul Ovidiu Victor Frenț, la scurt timp după festivitatea de deschidere a anului universitar 2018-2019.

În majoritatea instituţiilor de învăţământ superior, anul universitar 2018-2019 are 32 de săptămâni de cursuri, şase săptămâni de sesiuni şi patru săptămâni de vacanţă. În România sunt 54 de universităţi de stat, dintre care şapte militare.

FOTO: Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud

error: Content is protected !!