FOTO: Europarlamentarul Ramona Strugariu, co-preşedinte REPER, în vizită la compania RAAL

Europarlamentarul Ramona Strugariu, co-preşedinte REPER, a efectuat joi o vizită la compania RAAL din Bistrița – unul dintre principalii producători de sisteme de încălzire și răcire din țară și al treilea cel mai mare din Europa.

”Industria trebuie să fie unul dintre motoarele importante pentru dezvoltarea României. Iar pentru asta, dincolo de consultările cu antreprenorii pe care le avem deja programate pentru perioada următoare, ne-am propus să avem din ce în ce mai multe vizite de lucru pe teren, în toată țara. Este nevoie să facem mai mult pentru industria locală”, a spus Ramona Strugariu.

La Bistrița, însoțită de deputatul Lorant Sas, europarlamentarul a purtat discuții cu directorul companiei RAAL și cu câțiva dintre angajații aflați pe linia de producție.

”RAAL are o cifră anuală de afaceri de peste 80 de milioane de euro și peste 2300 de angajați. Este o firmă care momentan produce la o capacitate de 80% din cauza lipsei de finanțare pentru investiții, a personalului calificat sau a creșterii costurilor – în cazul energiei electrice, de pildă, de la 2% la 8%. Instalarea unor surse de energie regenerabilă ar reduce cu peste 25% costurile actuale iar întreprinderea ia in calcul investiții proprii în energie generată de panouri solare şi eoliene. Un lucru semnalat recurent este că, din păcate, sunt tot mai puțini oameni care să scrie proiecte de finanțare din fonduri europene, iar birocrația în relația cu statul e mult prea greoaie. Am stat de vorbă cu directorul companiei și cu câțiva dintre angajații aflați pe linia de producție. Cererea este foarte mare pe piață pentru produsele lor, dar se simte clar nevoia de mai mult sprijin din partea statului pentru dezvoltare şi de mai puține piedici birocratice. Le-am promis discuții şi asistență pentru atragerea fondurilor europene și o ușă deschisă pentru a găsi soluții legislative la problemele cu care se confruntă industriașii locali. Este esențial dialogul onest și aplicat cu reprezentanții mediului de business, iar REPER face acest lucru”, a adăugat Ramona Strugariu.

Europarlamentarul Ramona Strugariu a ajuns la Bistrița alături de Caravana REPER, inițiativă prin care parlamentari și europarlamentari ai Partidului REPER și-au propus să viziteze peste 25 de localități din România, să se întâlnească cu cetățenii și să organizeze o serie de dezbateri legate de viziunea REPER pentru o Românie educată.

O astfel de dezbatere a fost organizată și la Bistrița, tema de discuție fiind reprezentată de problema traficului şi consumului de droguri în rândul tinerilor. Dezbaterea a avut loc joi seara, la Palatul Culturii din municipiu, printre participanți numărându-se politicieni, reprezentanți ai ONG-urilor, instituțiilor publice și autorităților locale din Bistrița-Năsăud, dar și elevi și profesori.

error: Content is protected !!