FOTO: Exercițiu al pompierilor la Biserica de la Coroana

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița au desfășurat vineri un exercițiu tactic cu forte și mijloace în teren la Biserica ”Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” (Coroana de Aur) din municipiu.

La activitate au participat pompierii militari din cadrul Detașamentului Bistrița și pompierii voluntarii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița, precum și reprezentanții lăcașului de cult.

Salvatorii au avut de gestionat o situație complexă. Scenariul a presupus că o persoană din administrația bisericii a sesizat fum la nivelul acoperișului și a intrat pe singura cale de acces pentru verificare și a rămas inconștient la înălțime.

”Pompierii militari și voluntari au fost nevoiți să realizeze dispozitivul de intervenție în condiții de trafic intens, cu autoturismele parcate ca în orice zi normală și să asigură accesul în podul bisericii pe singura cale de acces existentă. Obiectivul ales este una din cele mai frecventate biserici din municipiul Bistrița, monument istoric, iar zilnic, sute de bistrițeni trec pragul bisericii, inclusiv în momentul exercițiului fiind necesară evacuarea enoriașilor din interior”, a precizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Pompierii asigură opinia publică că organizarea exercițiilor de acest tip este o activitate necesară pentru antrenarea personalului propriu, verificarea reacției personalului de la locul de muncă, în acest caz preoți și personal administrativ, toate pentru asigurarea unui climat de siguranță din punct de vedere a prevenirii și stingerii incendiilor pentru comunitatea bistrițeană.

FOTO: ISU Bistrița-Năsăud