FOTO: Exercițiu al pompierilor la Școala Gimnazială nr. 1 din Bistrița

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a desfășurat luni un exercițiu tactic cu forte și mijloace în teren la Școala Gimnazială nr. 1 din municipiul Bistrița.

Scenariul care a sat la baza exercițiului a fost stingerea unui incendiu, izbucnit în interiorul școlii, unde au fost surprinse șapte victime.

Pompierii militari bistrițeni au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoplatformă, un echipaj de descarcerare și patru echipaje SMURD.

Peste 1.300 de copii împreună cu profesorii lor au exersat planul de evacuare în cazul producerii unui incendiu și au asistat la exercițiul pompierilor.

ISU Bistrița-Năsăud precizează că astfel de exerciții se desfășoară periodic, cu scopul de a crește gradul de pregătire și perfecționare a efectivelor, precum și pentru instruirea cadrelor didactice și îmbunătățirea capacității de reacție a acestora în cazul unui eveniment real. Un alt scop al activităților de acest fel îl reprezintă familiarizarea copiilor cu modul de comportare într-o reală situație de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *