FOTO: Femeie din Bistrița, reținută pentru evaziune fiscală; polițiștii au confiscat peste 35.000 de euro

O femeie din Bistrița a fost reținută pentru 24 de ore de polițiști, aceasta fiind bănuită de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La data de 9 iunie, polițiștii au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiului Bistrița și a localității Jelna. Perchezițiile au vizat domiciliul unor persoane fizice și sediul unei persoane juridice în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de evaziune fiscală. Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2013-2023, o femeie de 57 de ani, din Bistrița, ar fi obținut venituri din închirierea unor spații cu destinația birouri, venituri care nu ar fi fost declarate organelor fiscale decât într-o mică parte. În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate sume de bani, respectiv 35.525 de euro și 108 dolari, precum și înscrisuri cu valoare probatorie. La aceeași dată, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au dispus măsura preventivă a reținerii față de femeia de 57 de ani”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în vederea stabilirii întregii activități infracționale și participații penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *