FOTO: Femeie rănită într-un accident feroviar produs în Bistrița-Năsăud

Un accident feroviar soldat cu rănirea unei femei a avut loc miercuri în județul Bistrița-Năsăud, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Accidentul s-a produs la ieșire din municipiul Bistrița – Groapa Sărății, după Stația Sărata, la fața locului intervenind Detașamentul de Pompieri Bistrița.

Echipajele de intervenție au găsit o femeie în vârstă de aproximativ 56 de ani, în afara autoturismului implicat în accidentul feroviar, extrasă de către ceilalți participanți la trafic/martori. În urma evaluării de la fața locului, victima prezenta traumatisme cranian și toracic, precum și pierdere de conștientă. După ce a fost stabilizată, a fost transportată de către echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD la UPU SMURD Bistrița pentru investigații și îngrijiri medicale amănunțite. Persoanele din tren au fost evaluate de către echipajele de intervenție, nicio persoana nu a avut de suferit în urma impactului”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

Pompierii atrag atenția că, în cazul traumatismelor provocate în urma accidentelor rutiere/feroviare, dacă nu exista riscul iminent de explozie/incendiu sau alte situații care pot pune viața în pericol, victimele nu trebuie extrase fără accesorii specifice și fără respectarea procedurilor de descarcerare, pentru a evita agravarea leziunilor deja suferite, de multe ori leziuni interne sau ale coloanei vertebrale, care nu pot fi observate de persoane care nu au pregătire medicală/paramedicală.

La locul accidentului intervin și polițiștii, care efectuează cercetări pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs evenimentul.

ACTUALIZARE

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au intervenit la locul accidentului, stabilind că acesta s-a produs în vecinătatea Drumului Național 17, la o trecere la nivel cu cale ferată.

Polițiștii au constatat faptul că un autoturism condus de o femeie de 56 de ani, din Archiud a fost acroșat de un tren personal care circula pe ruta Bistrița către Dej. În urma evenimentului femeia a fost rănită, necesitând acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Atât șoferița, cât și mecanicul de locomotivă au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative. Traficul feroviar a fost întrerupt pentru o perioada de aproximativ 30 de minute”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Polițiștii continua cercetările în cadrul unui dosar penal în vederea stabilirii cauzelor și modalității producerii evenimentului.

FOTO: ISU Bistrița-Năsăud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *