FOTO: Galeria cetățenilor de onoare ai județului Bistrița-Năsăud s-a îmbogățit cu șase nume noi

Galeria cetățenilor de onoare ai județului Bistrița-Năsăud s-a îmbogățit cu șase nume noi. Marți, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Hotel Coroana de Aur, autoritățile au decernat noi titluri de ”Cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud” unor personalități străine care au promovat judeţul pe plan internaţional, fiind vorba despre președinți de consilii județene din Germania, Polonia, Israel, Ungaria și Republica Moldova.

Această ceremonie de decernare a șase noi titluri de ”Cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud” este un moment special, în care recunoaștem și sărbătorim legăturile strânse și prietenia durabilă cu partenerii noștri externi. Astăzi, în această atmosferă plină de emoție și solemnitate, avem privilegiul de a conferi titlul de ”Cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud” unor personalități remarcabile, fiind vorba despre președinții consiliilor județene partenere din străinătate, care au contribuit semnificativ la dezvoltarea și consolidarea relațiilor noastre internaționale și la dezvoltarea comunităților noastre. Prin toate eforturile depuse, demonstrați că prietenia și colaborarea transfrontalieră sunt fundamentale pentru progresul și prosperitatea noastră comună. Astăzi, vă primim în familia noastră extinsă – familia cetățenilor de onoare ai județului Bistrița-Năsăud -, recunoscându-vă astfel contribuția la consolidarea legăturilor dintre comunitățile noastre și promovarea valorilor de respect reciproc și înțelegere interculturală. Să fie această ceremonie un prilej de celebrare a solidarității și a colaborării între națiuni, un moment în care ne amintim că, indiferent de graniță sau diferențe culturale, suntem uniți în aspirația comună pentru un viitor mai bun și mai prosper pentru comunitățile noastre”, a spus președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, în deschiderea ceremoniei.

Ulterior, șeful administrației județene a înmânat câte un astfel de titlu, considerat a fi cea mai înaltă distincţie acordată de Consiliul Judeţean Bistrița-Năsăud, următorilor:

  • JÓSEF WOJCIECK TOMAL, președintele Consiliului Județean Myślenice, Polonia, în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția importantă la promovarea valorilor românești și poloneze, a respectului reciproc, a prețuirii valorilor fundamentale universale și promovarea imaginii județului Bistrița-Năsăud pe plan internațional.

 

  • ANTJE HOCHWIND-SCHNEIDER, președintele Consiliului Județean Kyffhäuser, Germania, în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția importantă la promovarea valorilor românești și germane, a respectului reciproc, a prețuirii valorilor fundamentale universale și promovarea imaginii județului Bistrița-Năsăud pe plan internațional.
  • HEIKO ERNST DIETMAR KÄRGER, președintele Consiliului Județean Mecklenburgische Seenplatte, Germania, în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția importantă la promovarea valorilor românești și germane, a respectului reciproc, a prețuirii valorilor fundamentale universale și promovarea imaginii județului Bistrița-Năsăud pe plan internațional.
  • DORON SHIDLOV, președintele Consiliului Regional Brenner, Israel, în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția importantă la promovarea valorilor românești și israeliene, a respectului reciproc, a prețuirii valorilor fundamentale universale și promovarea imaginii județului Bistrița-Năsăud pe plan internațional.
  • OXANA ALBU, președintele Raionului Glodeni, Republica Moldova, în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția importantă la promovarea valorilor românești și moldovenești, a respectului reciproc, a prețuirii valorilor fundamentale universale și promovarea imaginii județului Bistrița-Năsăud pe plan internațional.
  • OSZKÁR JÁNOS SESZTÁK, președintele Consiliului Județean SzabolcsSzatmár-Bereg, Ungaria, în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția importantă la promovarea valorilor românești și maghiare, a respectului reciproc, a prețuirii valorilor fundamentale universale și promovarea imaginii județului Bistrița-Năsăud pe plan internațional.

Propunerile pentru acordarea unui astfel de titlu au fost votate la sfârşitul lunii februarie în plenul Consiliului Judeţean şi au obţinut voturile necesare pentru a fi validate.

La ceremonia de decernare a titlului de ”Cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud” au participat și ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Camelia Tabără, subprefecții Ioan Zăgrean și Decsei Atilla, alături de primari, consilieri județeni, șefi de instituții.

Sunt încrezător că relațiile noastre vor face pași și spre dezvoltare și cred că astfel de colaborări pot să aducă pacea în lume, pace de care avem cu toții foarte mare nevoie”, a adăugat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, la finalul ceremoniei.

Ceremonia de marți a fost cea de-a noua ceremonie în care Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a acordat un astfel de titlu unor personalități care, de-a lungul timpului, au promovat județul Bistrița-Năsăud în țară sau în străinătate.

Până anul acesta, alte 54 de personalități au primit titlul de ”Cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud”: Ioan Birişiu, Marcel Lupşe, Liviu Maior, Heinrich Schnatmann, Lucian Sănmărtean, Georg Lecca (în 2014), Paul Ilieş, Vasile Zbâncă, Pompei Cocean, Emanoil Viciu, Gabriela Szabo, Miron Duca (în 2015), Adrian Crișan, Dumitru Protase, Andreea Grad, Emil Iugan, Cleopatra Lorințiu (în 2016), Ioan Lumperdean, Alexandrina Vasilichi, Anuța Cătuna, Virgil Pop, Dorel Goia (în 2017), Ioan-Aurel Pop, IPS Andrei Andreicuț, Ioan Manci, Liviu Zăpârțan, Ioan Repede, Ștefan Dărăbuș, Cristian Bodnar (în 2018), Niculae Gheran, Mircea Gelu Buta, Ioan Suciu, Ioan Scurtu, Rareș Fortuneanu, Raul Gălan (în 2019), prof. univ. dr. Ioan Bolovan, Ioan Nicolaie Băciuț, prof. univ. dr. Ioan Sbârciu, dr. Vasile Lechința, Emanuel Babici, Traian Larionesi, Virginia Linul, Gavril Balint, Mircea Popa, cunoscut ca Mircea Bravo, Iosif Ciunterei (în 2022), Patricia Vlad, Mihaela Ioana Șteff, General-maior Cristian-Daniel Dan, Octavian Harșian, Cosmin Ioan Pătroiu, Alexandru Stânean, Preasfințitului Episcop Macarie, prof.univ.dr. Teodor Rus și academician Dorel Banabic (în 2023).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!