FOTO: În ce stadiu sunt lucrările la Palatul Administrativ din Bistrița

Avansează lucrările la Palatul Administrativ din Bistrița, obiectiv reabilitat printr-un proiect finanțat prin PNRR, valoarea totală a investiției fiind de peste 4 milioane de euro.

Potrivit subprefectului Ioan Zăgrean, care a efectuat o vizită de lucru pe șantier, stadiul actual al lucrărilor este de circa 45%.

”Lucrările sunt destul de avansate. Suntem undeva la 45% din volumul total de lucru. Din graficul pe care noi îl avem, lucrările ar trebui să fie finalizate undeva la sfârșitul lunii iulie, dar va exista o perioadă de prelungire. Ținând cont că am prins o perioadă de iarnă și de faptul că legea nu ne dă voie să lucrăm în condiții de vreme nefavorabilă pentru construcții, termenul de predare va fi prelungit cu această perioadă în care nu s-a putut lucra. Oricum noi suntem în grafic cu lucrările. La nivel național, suntem pe prima poziție, cei mai avansați în ceea ce privește lucrările, din toate punctele de vedere. Avem finanțare, avem tot ce ne trebuie și nu ne poate împiedica nimic să nu ducem obiectivul la bun sfârșit”, a explicat Ioan Zăgrean.

Subprefectul a menționat că se lucrează pe mai multe fronturi, fiind gândite și noi compartimentări, în așa fel încât condițiile oferite de serviciile care își desfășoară activitatea în această clădire să fie mult îmbunătățite, atât pentru personal, cât și pentru cetățenii care le vor trece pragul.

Am ținut cont și de asigurarea unor fluxuri pentru serviciile de Permise și Înmatriculare și de Pașapoarte și ne-am propus să facem în așa fel încât să eliminăm aglomerația de la aceste servicii. De asemenea, am modificat intrarea pentru aceste servicii. Cei de la Pașapoarte vor avea intrarea din strada 1 Decembrie, iar accesul la Serviciul de Permise și Înmatriculare se va realiza prin partea de spate a instituției, respectiv prin părculețul din zona Hotelului Bistrița”, a adăugat Ioan Zăgrean.

Pe de altă parte, lucrările prevăd și conservarea unor elemente.

Mozaicul de la intrare și treptele din marmură de rușchița vor fi păstrate, le vom conserva”, a mai spus Zăgrean.

Proiectul prevede, pe lângă lucrările de izolare energetică a clădirii, și amplasarea de panouri fotovoltaice, precum și montarea unor stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Valoarea totală a investiției este de 4,2 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată prin PNRR și din bugetul Ministerului Afacerilor Interne.

Palatul Administrativ din Bistrița a fost construit între anii 1970 – 1972 și de atunci nu a mai beneficiat de lucrări ample de reabilitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *