FOTO: Incendiu violent la Măgura Ilvei. Pompierii au luptat aproape cinci ore cu focul

O casă și mai multe anexe gospodărești din localitatea Măgura Ilvei au fost cuprinse, în noaptea de luni spre marți, de un incendiu violent, zeci de pompieri și voluntari luptând aproape cinci ore pentru a stinge focul.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, alarma s-a dat în jurul orei 01:00, la fața locului fiind mobilizate patru echipaje de stingere cu patru autospeciale cu apă și spumă (două de la Stația de Pompieri Sângeorz-Băi, una de la Secția de Pompieri Năsăud și una de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Măgura Ilvei). În total, 29 de pompieri dintre care 21 militari și 8 voluntari, dar și zece localnici au făcut eforturi susținute pentru limitarea pagubelor materiale și salvarea vecinătăților. În sprijinul pompierilor militari din cadrul ISU Bistrița – Năsăud au fost direcționate la locul solicitării și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Măgura Ilvei și Ilva Mare.

”La sosirea echipajelor Stației de Pompieri Sângeorz-Băi, incendiul se manifesta la două anexe gospodărești și acoperișul unei case de locuit, pe o suprafață totală de aproximativ 500 mp, cu posibilitate de propagare la casele și anexele vecine. A ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 200 mp, s-a degradat mansarda și etajul superior al casei și au ars anexele gospodărești (sura, grajd, atelier, șopron). De asemenea, s-a degradat acoperișul anexei vecine pe o suprafață de 5 mp, dar incendiul a fost localizat și lichidat rapid, în limitele găsite. În urma incendiului, au ars 20 de păsări adăpostite într-una din anexele cuprinse de incendiu. În schimb, au fost salvate casa de locuit, casele și anexele vecine”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

Operațiunile de localizare și lichidare a focarelor, precum și de îndepărtare a efectelor incendiului au durat aproximativ cinci ore, la temperaturi de -10 grade Celsius.

După finalizarea intervenției, a fost începută cercetarea privind stabilirea unei cauze probabile de izbucnire a incendiului. Astfel, pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un coș de fum deteriorat, amplasat neprotejat lângă un perete construit din lemn.

FOTO: ISU Bistrița-Năsăud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *