FOTO: Jandarmeria bistriţeană – luată cu asalt de copii şi elevi în Ziua Porţilor Deschise

Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud şi-a deschis porţile pentru toţi cei care au dorit să îi viziteze pe jandarmi, la ei acasă.

Peste 300 de elevi au dorit, ieri, să afle mai multe despre meseria de jandarm şi activităţile pe care le desfăşoară aceştia zi de zi în sprijinul oamenilor. Grupurile sosite pe rând în curtea instituţiei au vizitat sediul unde jandarmii îşi desfăşoară activitatea, au intrat în biroul inspectorului şef, în sala de pregătire sau în vestiarul Detaşamentului 1 Mobil.

Ulterior, în curte aceştia au putut intra în autovehicule, au urcat pe atv-ul jandarmilor montani şi au probat materialele din dotare ale jandarmilor. Totodată, oaspeţii au făcut cunoştinţă cu Saşa, Dona şi Zara – cele mai îndrăgite jandarmeriţe.

Ziua Porţilor Deschise a fost organizată în paralel şi la sediile noastre din Beclean şi Năsăud.
La finalul vizitei în curtea inspectoratului, toţi cei prezenţi au asistat şi la un exerciţiu demonstrativ specific, pregătit de către Detaşamentul 1 Mobil Bistriţa, care a fost foarte apreciat de către publicul prezent.

Activităţile dedicate publicului cu prilejul Zilei Jandarmeriei, continuă și astăzi, la Beclean, unde toţi cei interesaţi de activitatea jandarmilor vor putea să îi întâlnească în parcul din zona centrală a oraşului, unde între orele 12.00-15.00, va fi organizat un nou Punct de Informare destinat cetăţenilor de orice vârstă.

Vineri, 30 martie, iubitorii muntelui sunt aşteptaţi la sediile Jandarmeriei Montane din Rodna şi Piatra Fîntînele, unde îi veţi putea vedea pe jandarmii montani la ei acasă. Vor fi expuse materialele specifice şi autovehiculele folosite de aceştia în misiunile din mediul montan.
La aceste activităţi vor fi prezenţi şi câinii de serviciu ai jandarmilor bistriţeni a căror exerciţii constituie mereu un punct de atracţie pentru vizitatorii de toate vârstele.

Activităţile dedicate Zilei Jandarmeriei Române 2018, continuă în anul Centenarului, cu vernisajul Expoziţiei Aniversare, intitulate sugestiv: 100 de ani de Jandarmerie în judeţul Bistriţa-Năsăud. Aceasta este organizată luni, 02 aprilie de la ora 11.00, cu sprijinul Arhivelor Naţionale – Serviciul Judeţean Bistriţa-Năsăud, la sediul acestei instituţii, din strada Gării, nr. 3-5.
Expoziţia va putea fi vizitată timp de o săptămână.

Ziua Jandarmeriei Române va fi sărbătorită la Bistriţa, marţi 03 aprilie 2017, de la ora 12.00 pe Pietonalul Liviu Rebreanu, moment care constituie punctul culminant al activităţilor premergătoare organizate cu acest prilej.

Astfel, la împlinirea a 168 de ani de la înfiinţarea acestei arme, veţi putea asista la un ceremonial militar specific, veţi putea vedea tehnica folosită de jandarmi în diferite misiuni dar şi autovehiculele aflate în dotarea inspectoratului.

FOTO: IJJ B-N

error: Content is protected !!