FOTO: Județul Bistrița-Năsăud are prima bibliotecă mobilă din țară. Biblio Bus promovează lectura și acolo unde accesul e mai dificil

Începând din această iarnă, copiii, tinerii, dar și adulții din cele mai îndepărtate zone ale județului, vor avea acces la lectură prin intermediul unei biblioteci unice în România – o bibliotecă mobilă. Astăzi, la Bistrița a fost inaugurată o astfel de investiție, mai exact a unui autovehicul transformat într-o bibliotecă de care se vor putea bucura toți iubitorii de lectură din județul nostru.

Biblio Bus va poposi în toate zonele greu accesibile din Bistrița-Năsăud. Prima localitate în care va ajunge această bibliotecă mobilă este Hălmăsău, comuna Spermezeu, pe data de 15 decembrie.

Acest proiect îndrăzneț al colegilor de la Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” vine după o viziune de promovare a lecturii înspre toate grupurile țintă care au nevoie de ea (copilași, elevi, studenți), în mediul urban, dar și în cel rural, care era deficitar până acum. Cu investiții consistente avem una dintre cele mai frumoase și dotate biblioteci publice din România și mă bucur că eforturile bugetare ale Consiliului Județean, au un impact real și concret asupra generațiilor care vor constitui județul Bistrița-Năsăud de mâine” a precizat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care a fost prezent la inaugurarea bibliotecii mobile. 

Biblio Bus aparține Bibliotecii Județene ”George Coșbuc” și finanțarea pentru această investiție a fost asigurată din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, ridicându-se la circa 150.000 de lei.

error: Content is protected !!