FOTO: Lampioanele au luminat cerul! Acțiune pentru comemorarea victimelor accidentelor rutiere

În cartierul Viișoara, în seara zilei de 19 noiembrie, Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița – Năsăud, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistriţa Năsăud, Serviciul de Ambulanţă Bistriţa – Năsăud și Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistriţa – Năsăud au organizat o acțiune prin care au marcat Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor din Accidente Rutiere.

Enoriaşii Bisericii Ortodoxe din Viişoara și părintele paroh, alături de pompieri, polițiști, jandarmi și personal de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bistriţa – Năsăud au ţinut un moment de reculegere, în memoria celor care au plecat prea repede din lumea celor vii. 

Cei care au pierdut pe cineva drag au aprins o lumânare sau un lampion în amintirea persoanelor dragi.

Demersul nostru este unul de suflet, prin care am încercat să fim, şi în acest moment de comemorare, lângă comunitatea bistriţeană. Pentru cei care au pierdut persoane dragi în evenimente rutiere, această zi este un moment greu, în care îşi aduc aminte cu tristeţe de cei pe care i-au pierdut. Nu am vrut să deschidem răni, ci scopul nostru a fost de a atrage atenţia că viața este un dar Sfânt, că trebuie să avem grijă de ea mereu şi să o preţuim. Să ne aducem aminte de fiecare dată cât de important este să fim prudenţi, să respectăm regulile de circulaţie şi să calculăm fiecare mişcare în trafic, indiferent că dacă suntem pietoni, ori conducători auto” au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Zeci de persoane au luat parte la eveniment.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTO: ISU Bistrița-Năsăud

error: Content is protected !!