FOTO/VIDEO: Marșul Învierii, pentru cea de-a 14-a oară la Bistrița

O nouă ediție a deja tradiționalului Marș al Învierii a avut loc sâmbătă, pentru cea de-a 14-a oară, la Bistrița, evenimentul bucurându-se de participarea unui număr mare de credincioși de toate vârstele și de diferite confesiuni religioase.

Participanții s-au întâlnit în zona magazinului Kaufland de pe Bulevardul Independenței și de aici au pornit în marș pe traseul Bulevardul Independenţei – Strada Gării – Bulevardul Decebal – Strada Crinilor – Piaţa Petru Rareş – pietonalul Liviu Rebreanu.

Coloana de participanti a avut în fată şi în spate maşini de Politie şi echipaje de jandarmi. De asemenea, în fruntea coloanei s-a aflat o fanfară şi cei prezenți la marș au purtat bannere sau pancarte inscripționate cu mesajele precum ”Dumnezeu să binecuvânteze Bistrita!”, ”A Înviat Domnul cu adevărat!” sau ”Isus a zis: Eu sunt Păstorul cel Bun!”.

Alături de participanți, la eveniment au fost prezente și oficialitățile locale. Printre cei care au ales să se alăture procesiunii s-au numărat ministrul Bogdan Ivan, parlamentarii Ioan Deneș și Robert Sighiartău, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, prefectul județului, Teofil Cioarbă, subprefectul Ioan Zăgrean, primarul Bistriței, Ioan Turc, primarii Nicolae Moldovan (Beclean) și Paul Știr (Căianu Mic), managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, precum și alți reprezentanți ai instituțiilor publice și ai mediului de afaceri din județ.

Marșul Învierii s-a încheiat în centrul istoric al municipiului Bistrița, acolo unde a avut loc un recital de muzică creştină susţinut de fanfarele şi corurile reunite ale bisericilor, iar pastorii și oficialitățile prezente la eveniment s-au adresat participanților și le-au transmis urări cu prilejul Sărbătorilor Pascale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *