FOTO: O echipă a SVSU Bistrița, însoțită de primarul Ioan Turc, în Ucraina

Un transport de ajutoare pentru cei care fug din calea războiului a plecat din Bistrița spre Vama Sighetu Marmației, a anunțat primarul Ioan Turc, care s-a alăturat acțiunii pentru a fi alături de cetățenii ucraineni în aceste momente dificile.

Scriu aceste rânduri sub imperiul unor emoții greu de descris. Din respect pentru bistrițenii care au răspuns în număr mare apelului meu de a face donații pentru vecinii noștri care fug din calea războiului, am decis să însoțesc transportul de ajutoare până în Vama Sighetu Marmației, iar în această noapte sau mâine dimineață voi trece granița în Ucraina. Așa cum puteți vedea din fotografiile făcute la fața locului, am încărcat mașina SVSU cu pături, pilote, perne, obiecte de igienă personală, conserve, cafea, apă, chiar și telefoane mobile. Pentru că știam că numărul copiilor refugiați este mare, am adăugat pachete cu pampers, lapte praf, lapte de consum și alte produse neperisabile de strictă necesitate. Odată ajunși, am văzut că situația celor care se află de partea ucraineană este extrem de dificilă și timpii de așteptare sunt lungi și grei. Așa că, având sprijinul excelenței sale d-nul Grațian Pârvu, consul pentru Regiunea Transcarpatica la Consulatul României din Solodvino, vom trece granița pentru a ajunge cu bunurile acolo unde este nevoia mai mare, pentru că în partea română situația este considerabil mai bună, grație mobilizării impresionante. Sunt recunoscător bistrițenilor care, cu mic, cu mare, au mers la centrele de colectare și au făcut donații”, a transmis duminică seara, printr-un mesaj postat pe pagina oficială de pe o rețea de socializare, primarul Ioan Turc.

Acesta a făcut din nou apel la bistrițeni și i-a îndemnat să continue să ajute.

Deoarece semnalele sunt îngrijorătoare și tot mai mulți ucraineni, printre care și etnici români, se pregătesc să se pună la adăpost, părăsindu-și țara, vă îndemn să continuați donațiile. Împreună cu colegii de la SVSU, cărora le mulțumesc pentru truda lor, ne vom asigura că acestea vor ajunge in cel mai scurt timp cu putință la cei care au nevoie de sprijinul nostru”, a adăugat primarul Ioan Turc.

Reamintim că Primăria Bistrița a amenajat mai multe puncte de colectare a donațiilor în diferite zone din oraș.

error: Content is protected !!