FOTO: Opt familii s-au arătat interesate să cultive teren în grădina comunitară a Liceului Tehnologic Agricol

La Liceul Tehnologic Agricol din Bistrița a avut loc sâmbătă, 10 februarie, prima întâlnire cu familiile selectate să facă parte din proiectul „COMUNITARIA – grădina comunitară”. Opt familii s-au arătat interesate până acum de acest proiect și au răspuns pozitiv invitației de a prelua în custodie o suprafață de teren pe care să o întrețină și pe care să planteze fie plante, fie legume, fructe sau flori. 

În plus, de acum înainte, toți cei care vor să susțină acest proiect pot face acest lucru. ”Dacă crezi că proiectul „COMUNITARIA – grădina comunitară”, inițiat de elevii și cadrele didactice de specialitate de la Liceul Tehnologic Agricol – Bistrița în parteneriat cu Asociația RURALIS – Grup de Acțiune Locală (G.A.L.) pentru Dezvoltare Durabilă în Microregiunea Bistrița-Șieu-Someș, poate ajuta bistrițenii din mediul urban să lucreze eficient o palmă de pământ și să se hrănească sănătos împreună cu familia de pe aceasta, te așteptăm lângă noi. Dacă vrei să ajuți putem duce proiectul mai departe!” spun inițiatorii proiectului.

Astfel, cei care ”dețin semințe de la bunici, o sapă în bună stare de care nu mai au nevoie sau poate o rețetă „secretă” trebuie să știe că acestea își pot găsi  locul în „COMUNITARIA – grădina comunitară”. Acest proiect este despre bistrițeni și cu bistrițeni, mai afirmă inițiatorii.

Indiferent cât de mare sau de mică va fi recolta, beneficiul real va fi acela că prin acest demers se va face un pas important spre alimentația sănătoasă.

Foto: Grădina comunitară

error: Content is protected !!