FOTO: Paul Pop este noul președinte al tinerilor social-democrați din Bistrița-Năsăud. ”Dezvoltarea oricărei țări necesită participarea activă a generației tinere”

Organizația de Tineret a Partidului Social Democrat Bistrița-Năsăud și-a ales duminică, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Centrul Cultural Dacia din Bistrița, o nouă conducere, președinte fiind desemnat Paul Pop.  

Noul lider, care a fost și singurul candidat pentru funcția de președinte al TSD Bistrița-Năsăud, a preluat conducerea de la deputatul Bogdan Ivan, cel din urmă nedorind să mai candideze pentru un nou mandat în fruntea tinerilor social-democrați din județ.

Absolvent al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Paul Pop este în prezent consilier al deputatului Bogdan Ivan.

Noul președintele al TSD Bistrița-Năsăud a afirmat că a luat decizia de a intra în politică în urmă cu 5 ani și spune că are încredere în potențialul tinerilor de a contribui la dezvoltarea țării.

Faptul că mă aflu astăzi în fața dumneavoastră, în această postură, nu poate decât să mă onoreze. Despre echipa de tineret de la noi din județ pot spune că a fost și este și acum o familie. Mie așa îmi place să o văd, ca pe o familie din care fac parte și eu și cu care mă mândresc. Mă bucur că tinerii de la noi din județ au luat atitudine și nu sunt pasivi. Ei au luat hotărârea să se implice în politică, decizie pe care am luat-o și eu în urmă cu 5 ani datorită lucrurilor bune pe care am văzut că le-a realizat echipa PSD condusă de domnul președinte Emil Radu Moldovan. Asta demonstrează faptul că ne interesează să ajutăm la dezvoltarea comunității din care facem parte și acest lucru îl putem face doar prin implicare și prin unitate. Am găsit aici o echipă puternică, o echipă frumoasă și am demonstrat că suntem mult mai puternici atunci când suntem uniți. Pentru un tânăr, faptul că face parte din organizația de tineret este o experiență care îl modelează și îl pregătește pentru viitor. Noi avem un rol mult mai important decât am putea crede în construcția țării noastre. De noi depinde viitorul țării și tot noi suntem responsabili pentru el. Având capacitatea de a ne adapta și de a învăța, îmbunătățirea societății e în mâinile noastre. Suntem martori că dezvoltarea oricărei țări necesită participarea activă a generației tinere. Tinerețea este cea mai bună perioadă a vieții pentru a da curs unui vis plin de pasiune și energie. Este momentul real în care putem da formă ideilor noastre și putem contribui la dezvoltarea societății. Primul lucru pe care trebuie să îl asigurăm pentru dezvoltarea țării noastre este ca tinerii să aibă oportunitate pentru educație. Așadar, este la fel de important să educăm tinerii din zonele rurale ale țării, precum și să educăm copiii din mediul urban. Tineretul unei țări este purtătorul de torță al viitorului ei și este foarte important să ne educăm tinerii cu valorile corecte. Avem potențialul de a aduce schimbări atât de necesare și de a fi un exemplu pentru generația următoare. Ar trebui să fim mai conștienți de responsabilitatea pe care o avem față de țara noastră și să muncim împreună pentru un viitor mai bun. Trebuie să încercăm să fim cea mai bună versiune a noastră. Nu trebuie să ne fie frică de eșec, ci ar trebui să ne înspăimânte regretul de a nu lua atitudine. De multe ori, chiar dacă avem impresia că am atins cel mai jos punct al nostru, nu trebuie să ne pierdem speranța pentru că acela e locul cel mai bun pentru fundația de unde putem construi și de unde ne putem ridica. Niciodată nu trebuie să ne dăm bătuți, să ne dăm în spate sau să ne oprim din a face ceea ce credem că este corect”, a spus Paul Pop.

Sursa citată a adăugat că noua sa postură reprezintă o mare responsabilitate pentru el și menționează că se va implica activ în proiectele partidului.

”Faptul că am preluat această organizație de la Bogdan (n.r. – deputatul PSD Bogdan Ivan) este o mare responsabilitate. Spun acest lucru pentru că putem vedea cu toții ceea ce a reușit să construiască Bogdan în județul nostru și în Bistrița. Nu va fi ușor să îi duc mai departe munca, sunt convins de asta, dar faptul că voi mi-ați oferit încrederea să fac acest lucru nu poate decât să mă onoreze și vă promit că o să îmi dau toată silința și voi fi alături de voi cu tot ce îmi stă în putință. Pentru a avea succes, trebuie să ne înconjurăm de oameni care ne inspiră, oameni de la care putem învăța și alături de care putem crește. De aceea, mă simt norocos și foarte mândru să îl pot numi pe Bogdan atât prietenul, cât și mentorul meu. El m-a ajutat să îmi modelez viața personală, cât și pe cea profesională. Îi mulțumesc pentru ascultare, pentru îndrumare și pentru tot ceea ce a făcut pentru mine și pentru noi ca și echipă”, a completat Paul Pop, care i-a înmânat deputatului Bogdan Ivan un mic dar în semn de recunoștință.

De asemenea, Paul Pop a mulțumit tuturor celor prezenți pentru susținere.

Din echipa de conducere a TSD Bistrița-Năsăud mai fac parte:

 • Prim-vicepreședinte: Cărhaț Marius Vlad
 • Secretar executiv: Demian Ioan Alin
 • Vicepreședinți: Timoce Claudia, Zagrai Jean Horațiu, Mutu Ionuț, David Viorel, Dărăban Marius, Turbat Ionuț, Taloi Cristian, Burcutean Alin și Avram Ieronim.
 • Membri: Tomoroga Ionuț, Zaharie Crinel, Pop Diana, Moldovan Cătălin, Cocos Alexandru, Iorga Paul, Anchidim Lari, Herta Daniel, Candale Aurel, Costin Ovidiu Paul, Căpraru Adrian, Todorean Adrian, Buzilă Andrei, Amarinei Diana și Molnar Arnold.

La conferința de alegeri a TSD Bistrița-Năsăud au fost prezenți ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, parlamentarii PSD Ioan Deneș, Daniel Suciu și Bogdan Ivan, președintele TSD România, Mihai Alexandru Ghigiu, preşedintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, alături de primari și alți membri social democrați din județ.

Liderii politici le-au vorbit tinerilor despre rolul lor în societate, dar au fost abordate și subiecte de actualitate, precum consumul de droguri, subiect atins de președintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, în discursul său. Totodată, aceștia i-au asigurat pe tineri de toată susținerea în proiectele viitoare pe care le vor implementa.

În ceea ce privește politica, Emil Radu Moldovan le-a spus tinerilor că aceasta este ”un joc de echipă” și le-a cerut să fie uniți și să lupte împreună pentru a își atinge obiectivele. ”Vă așteaptă lucruri complicate și frumoase. Noi avem mari așteptări de la voi”, a mai spus Moldovan.

Programul de activitate al TSD Bistrița-Năsăud pentru perioada 2022-2026 încurajează participarea tinerilor la acțiuni politice în cadrul PSD și TSD, dar și acțiuni și activități importante atât pentru tineri, cât și pentru comunitate.

”Dintre principalele acțiuni și activități care se vor desfășura în cadrul organizațiilor TSD din județul Bistrița-Năsăud fac parte:

 1. Activități politico-administrative care includ sesiuni de dezbateri privind doctrina social-democrată;
 2. Activități socio-culturale și umanitare;
 3. Activități sportive și de recreere;
 4. Activități de socializare;
 5. Activități de marketing și promovare în social-media;
 6. Activități de voluntariat;
 7. Activități de mediu care includ acțiuni de împăduriri si acțiuni de ecologizare;
 8. Acțiuni de informare asupra modalităților de atragere a fondurilor europene și guvernamentale;
 9. Activităţi care ajută organizaţiile să dezvolte noi metode de învăţare și de cooperare cu organizaţii din alte județe.

Scopul acestor activități este de a stimula tinerii social democrați să se implice activ în proiectele organizației, să își dezvolte competențele, respectiv capacitățile creatoare și inovatoare, având astfel posibilitatea să exceleze în viața profesională”, spun reprezentanții TSD Bistrița-Năsăud.

Conferința de alegeri a TSD Bistrița-Năsăud s-a desfășurat în prezența a circa 300 de delegați.

error: Content is protected !!