FOTO/VIDEO: Percheziții în județele Cluj și Bistrița-Năsăud într-un dosar de trafic de droguri; două persoane au fost reținute

Două persoane au fost reținute de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, acestea fiind cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată și efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2021-mai 2023, inculpații au comercializat, în mod repetat, droguri de risc, pentru suma de 50 de lei/gram, precum și substanțe cu efecte psihoactive cu suma de 100 de lei/gram. Au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Cluj și Bistrița-Năsăud, fiind identificată și ridicată cantitatea de aproximativ 40 de kilograme canabis (57 de calupuri), 3,5 kilograme rezină de canabis, 12 kilograme substanță cristalină și 50 grame substanță pulverulentă de culoare albă. De asemenea, au fost identificate și ridicate sumele de peste 35000 euro, 318.560 lei, 490.000 forinți, 100 de lire, bijuterii, un ceas de lux și mai multe înscrisuri”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița Năsăud.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, polițiștilor din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Bistrița-Năsăud și Cluj și jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile Cluj- Napoca.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

FOTO/VIDEO: DIICOT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!