FOTO: Percheziții la Pinticu. 17 persoane duse la audieri

Mai multe persoane din localitatea Pinticu, comuna Teaca, sunt cercetate de polițiști într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de furt și racordare fără drept la rețeaua electrică, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La data de 29 ianuarie, polițiștii au efectuat percheziții în localitatea Pinticu, la locuințele a opt persoane bănuite de comiterea unor fapte de acest fel.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, începând cu luna septembrie 2023, persoanele implicate ar fi executat sau folosit instalații clandestine în scopul racordării directe la rețeaua de electricitate, cauzând astfel un prejudiciu de 56.786 de lei. Tot în cadrul perchezițiilor efectuate au mai fost constatate, în flagrant delict, patru infracțiuni de executare sau folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea și furt, la patru persoane din localitate, altele decât cele vizate de percheziții. În cadrul perchezițiilor, polițiștii au mai descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor aparate electrice și electrocasnice în valoare de aproximativ 7.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În urma perchezițiilor, 17 persoane au fost conduse la sediul Poliției pentru audieri.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de executare sau folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea și furt, în vederea documentării activității infracționale a tuturor persoanelor implicate.

Alături de polițiști, la percheziții au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, precum și reprezentanți ai unei societăți de distribuție a energiei electrice. Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud. 

FOTO: IPJ Bistrița-Năsăud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *