FOTO/VIDEO: Poliţiştii participă la cursuri de prim ajutor pentru a putea veni în sprijinul cetăţenilor

La Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistrița-Năsăud au început cursurile de acordare a primului ajutor la care participă, cu prioritate, poliţiştii din structurile operative.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, aproximativ 50 de poliţişti de la structurile rutieră și ordine publică au luat parte deja la astfel de cursuri.

Activităţile sunt organizate de Serviciul de Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în colaborare cu personalul SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița-Năsăud.

”Până la sosirea echipajelor specializate în acordarea asistenței medicale de urgență, viața unei persoane implicate într-un accident de orice fel poate depinde de momentul acordării primului ajutor, dar și priceperea celui care intervine primul la fața locului. Pregătirea pentru intervenție a polițiștilor reprezintă o prioritate instituțională”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

Cursurile urmăresc dobândirea deprinderilor pentru aplicarea diferitelor tehnici și manevre de acordare a primului ajutor fără echipamente, cât și în formarea deprinderilor de utilizare a defibrilatoarelor semiautomate care pot fi disponibile în spațiile publice.

Activitățile fac parte dintr-un program național de pregătire a personalului Ministerului Afacerilor Interne, beneficiari fiind toți polițiștii, indiferent de structurile din care fac parte.