FOTO: Prefectul Stelian Dolha, în control la compania Leoni Bistrița. ”Planul de măsuri de protecție – unul dintre cele mai stricte pe care le-am întâlnit”

Pe parcursul zilei de miercuri, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a efectuat o vizită la compania Leoni, verificând în ce măsură sunt respectate măsurile de protecție și distanțare socială la cel mai mare angajator din județ.

”Astăzi am verificat măsurile de protecție anti COVID-19 pe care cel mai mare angajator din județ, compania Leoni, le implementează. Am vizitat una dintre fabricile Leoni din Bistrița și am constatat că planul de măsuri de protecție, unul dintre cele mai stricte pe care le-am întâlnit, este aplicat cu rigurozitate: angajații lucrează cu măști și viziere, circulă pe trasee cu circuite special stabilite, temperatura este măsurată obligatoriu la intrare în fabrică și dezinfecția este supravegheată strict”, spune prefectul județului Bistrița-Năsăud.

Stelian Dolha completează că ”sunt condiții speciale și în locurile amenajate pentru servirea mesei, iar transportul către și dinspre companie, considerat la început o vulnerabilitate, din pricina călătorilor indisciplinați, are condiții stricte: la urcarea în autobuze călătorii primesc măști gratuite, circuitele de urcare și coborâre diferă iar mijloacele de transport circulă doar cu jumătate din capacitatea normală”.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a dat exemplu de bune practici compania Leoni și spune că ar vrea să vadă că și alte companii din județ adoptă astfel de măsuri.

Sincer mi-aș dori să întâlnesc un sistem de norme de acest gen aplicate la fel riguros și în alte companii mari sau mijlocii din județ pentru asigurarea unui mediu de lucru, care să-i protejeze cât de mult se poate de riscurile infectării pe cei care muncesc”, a mai adăugat sursa citată.

Compania Leoni este cel mai mare angajator din județ, cu peste 5.500 de angajați. De la debutul pandemiei și până acum, în cadrul acestui operator economic au fost confirmate cel puțin 20 de cazuri de COVID-19.

Prefectul Stelian Dolhamai precizează că va continua să monitorizeze condițiile de protecție și în alte fabrici și companii din județ, cu atât mai mult cu cât primește zeci de mesaje de la angajați care vor să se asigure că muncesc în siguranță.

https://www.facebook.com/StelianDolha/posts/2697101283725294
error: Content is protected !!