FOTO: Prefectul Stelian Dolha și șefii Poliției și Jandarmeriei, verificări în teren

politie controale

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, împreună cu inspectorul șef al Poliției, comisar şef de poliţie Mihai Lupșa, și inspectorul șef al Jandarmeriei, col. Florin Furnea, s-au deplasat în zonele din municipiul Bistrița în care sunt instituite filtre. Aceștia au vrut să vadă cum decurg acțiunile de control ale forțelor de ordine, dar și cum se desfășoară traficul rutier.

Autoritățile atrag atenția că tranzitarea municipiului Bistrița de către autovehicule este permisă doar pe șoseaua de centură, iar în acest sens au fost amplasate panouri informative care le redirecționează spre zona permisă. De asemenea, în funcție de destinație și tonajul autovehiculului, municipiul poate fi ocolit prin județele învecinate, ori pe rutele: Beclean- Năsăud- Ilva Mică- Strâmba-Josenii Bârgăului sau Beclean-Năsăud- (Bistrița cart.Unirea)-Livezile.

Măsura de carantinare se aplică și pentru localitățile componente ale orașului Bistrița: Viișoara, Sigmir, Sărata, Ghinda, Unirea și Slătinița.

Reamintim că, începând cu data de 19 noiembrie, ora 05:00, municipiul Bistrița a intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

În acest interval, forțele de ordine din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Jandarmeriei Bistrița-Năsăud și Poliției Locale Bistrița vor fi mobilizate în misiuni de verificare a măsurilor de protecție dispuse.

Polițiștii și jandarmii vor acționa, în sistem integrat, atât în filtre amplasate la intrarea în/ieșirea din localitățile carantinate, cât și prin verificări și controale în interiorul acestora, pentru a se asigura că bistrițenii respectă toate măsurile de protecție sanitară.

error: Content is protected !!