FOTO: Profesorii voluntari de la Centrul Comunitar pentru Tineret din Bistrița, premiați de municipalitate

Un număr de 16 cadre didactice care predau, în mod constant, cursuri la materii din aria curriculară la Centrul Comunitar pentru Tineret (CETIN) au fost premiate, miercuri, în cadrul Galei Profesorilor Voluntari.

”Distincţii, flori şi gratitudine pentru profesorii voluntari ai Bistriței! Cei care au reuşit să inspire generaţii de elevi şi să stârnească interesul pentru cunoaştere prin metode inedite de predare au primit întreaga apreciere pentru munca de voluntariat depusă şi performanţele obţinute”, a precizat primarul Ioan Turc.

Potrivit edilului, de-a lungul celor 16 ani de când CETIN a fost preluat de Primăria municipiului Bistriţa, peste 3.500 de elevi au fost ghidaţi şi orientaţi spre rezultate de peste 60 de profesori care constituie un grup al exemplelor de bună practică.

Cursurile Centrului Comunitar pentru Tineret sunt gratuite şi vizează atât materii care se regăsesc în programa examenelor naţionale, susţinute în clasa a VIII-a şi a XII-a, cât şi în aria vocaţională, acestea din urmă având rolul de a orienta şi dezvolta latura creativă a tinerilor.

”Programele oferite tinerilor şi, indirect, familiilor acestora sunt de tip complementar activităţilor educaţionale formale, mare parte din elevii care au absolvit cursurile centrului remarcându-se prin rezultatele foarte bune obţinute la examenele naţionale. Mulțumiri profesorilor voluntari și toată recunoștința comunității bistrițene!”, a mai precizat primarul Ioan Turc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *