FOTO/VIDEO: Punctul de lucru al Ambulanței de la Mureșenii Bârgăului, inaugurat în prezența ministrului Sănătății

Cel mai nou punct de lucru al Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, construit în localitatea Mureșenii Bârgăului, a fost inaugurat, luni, în prezența ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, a secretarului de stat Alexandru Rogobete și a oficialităților județene și locale.

“Este un moment foarte important pentru comunitatea de aici și pentru comunitățile de pe Valea Bârgăului, prin înființatea acestei substații de ambulanță. (…) Noi am găsit resurse ca împreună să schimbăm, dacă vreți, un trend care exista și să începem construcția și reconstrucția serviciilor de ambulanță din România, dar și a unităților de primiri urgențe. (…) Încercăm să investim în această activitatea prespitalicească. Este important să putem să renovăm și am început renovarea stațiilor județene de ambulanță, încurajăm această organizare pentru ca să existe un răspuns cât mai scurt pentru cei care au nevoie de asistență medicală specializată care să îi și poată duce pe pacienți la unitățile medicale specializate. Nu în ultimul rând, facem și o politică de resurse umană. Chiar de curând Guvernul a aprobat memorandumul prin care care peste 300 de posturi se scot la concurs în serviciile de ambulanță, inclusiv posturi pentru substații. Sper ca această politică să putem să o continuăm. Sunt convins că toată lumea știe despre necesitatea acestor servicii de asistență medicală de urgență. (…) Încercăm să găsim și să dezvoltăm parteneriate responsabile, asumate, încât asistența medicală de urgență din România să fie acolo unde ne dorim cu toții”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, care i-a felicitat pe cei care își desfășoară activitatea în noul punct de lucru.

La rândul său, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, dr. Annabella Muzsi, a mulțumit tuturor celor implicați în înființarea acestui punct de lucru, începând de la Ministerul Sănătății, la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și la Primăria Tiha Bârgăului.

”Împreună putem face lucruri minunate, împreună reușim cu adevărat și faptul că astăzi ne aflăm aici este un bun exemplu că, atunci când ne dăm mâna și facem fiecare cât putem, reușim să facem bine pentru oameni. În fața bolii și a morții, toți suntem egali, toți suntem oameni și noi suntem mereu în prima linie pentru a ajuta pe cei care au nevoie, atunci când ei au nevoie. Pentru asta este nevoie să ne extindem pentru a fi cu adevărat aproape de oameni. Până să ajungem aici, drumul a fost destul de anevoios, dar am reușit. Doresc să mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut și ne-au ajutat ca să putem să ne vedem visul împlinit”, a spus dr. Annabella Muzsi.

Mesaje au transmis și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, și primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Șut, care i-au felicitat pe toți cei implicați în reușita acestui proiect și au mulțumit constructorilor pentru finalizarea lucrării într-un timp scurt.

Noul punct de lucru de la Mureșenii Bârgăului este funcțional încă din luna aprilie și a deservit, doar în prima lună de funcționare, peste 100 de solicitări de urgență. Investiția în realizarea acestuia s-a ridicat la circa un milion de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!