FOTO: Puternic incendiu la o casă din Livezile

Flăcări puternice au cuprins, luni seara, o casă din localitatea Livezile, trei persoane aflându-se în imobil în momentul izbucnirii incendiului. Din fericire, cele trei persoane, dintre care doi minori, au reușit să se evacueze în condiții de siguranță.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, la fața locului au fost direcționate mai multe echipaje de pompieri militari și voluntari.

Pentru stingerea incendiului au fost direcționate patru echipaje de pompieri cu o autospecială de intervenție la înălțime, doua autospeciale de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița, precum și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Livezile”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

Când au ajuns la locul solicitării, pompierii au constatat că incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la o casă de locuit regim de înălțime parter plus mansardă și că exista riscul să se extindă la alte două trei proprietăți învecinate.

”Pompierii voluntari care au asigurat prima intervenție și pompierii militarii au reușit localizarea și lichidarea focarelor înainte de extindere la vecinătăți. Din fericire, cei trei frati care locuiau in casa s-au evacuat in condiții de siguranță (12 ani, 14 ani și 22 de ani). În urma incendiului a ars mansarda casei de locuit, construită din lemn, pe o suprafață de circa 100 mp și s-a degradat cea mai mare parte a parterului casei de locuit”, a mai adăugat ISU Bistrița-Năsăud.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind utilizarea coșului de fum al șemineului, care era neconform, cu fisuri și amplasat lângă materiale care se aprind usor (combustibile – grindă din lemn și OSB).

FOTO: ISU Bistrița-Năsăud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *