FOTO: Ședință la Prefectură pentru găsirea unor soluții la problemele cu care se confruntă taximetriștii în plan local. Ce măsuri s-au luat?

După ce joi, reprezentanți ai taximetriștilor care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Bistrița au prezentat prefectului județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenț, o serie de probleme cu care se confruntă, vineri, a fost organizată o ședință pe această temă la Instituția Prefectului.

La ședință au fost convocați viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, comisar șef, Șugar Ion Marius – adjunct al șefului IPJ B-N și comisar șef de poliţie Buta Ciprian, șeful Serviciului Rutier, dar și șeful Poliției Locale Bistrița, Florin Frandeș.

În cadrul ședinței au fost discutate, pe lângă revendicările ridicate de taximetriștii din întreaga țară, și problemele prezentate de taximetriștii bistrițeni. Printre acestea se numără cele privind existența unor  autoturisme inscripționate ”Taxi”, dar care nu ar fi autorizate, existența unor șoferi fără atestate, dar și problemele privind sancțiunile aplicate taximetriștilor de către Poliția Locală Bistrița pentru pătrunderea pe străzi cu „Accesul interzis cu exceptia riveranilor”, un exemplu fiind strada Parcului.

În ceea ce privește problemele privind efectuarea unor curse de către șoferi sau autovehicule neautorizate, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud au precizat că în baza unui plan de măsuri au fost organizate periodic acțiuni de control.

Numai în cel de-al doilea semestru al anului 2018 au fost aplicate aproape 150 de sancțiuni în acest domeniu. Au existat și cazuri în care au fost depistați șoferi care practică în mod ilegal meseria de taximetrist. În urma controalelor au fost retrase și plăcuțe cu numerele de înmatriculare ale autoturismelor, dar și certificare de înmatriculare.

În plus, și la societățile comerciale au fost efectuate controale, fiind depistate autovehicule care efectuau, în mod ilegal, transporturi de persoane – 6 cazuri. De asemenea, au fost indisponibilizate și 6 autovehicule.

Reprezentanții IPJ B-N au mai precizat că Poliția Rutieră acționează zilnic pentru combaterea fenomenului în zonele din județ, cunoscute ca fiind frecventate de transportatori ilegali de persoane, iar aceste acțiuni de verificare a legalității desfășurării transportului de persoane în regim de taxi, vor continua.

În ceea ce privește o altă problemă ridicată, cea privind sancțiunile aplicate de Poliția Locală Bistrița taximetriștilor, viceprimarul Cristian Niculae a propus ca Poliția Rutieră și Poliția Locală să-și exercite atribuțiile într-un mod care să nu afecteze riveranii care folosesc aceste servicii de transport.

FOTO: Instituiția Prefectului Bistrița-Năsăud

error: Content is protected !!