FOTO: Social-democrații au curățat de gunoaie malurile râului Bistrița

Partidul Social Democrat a lansat campania națională ”Vinerea Verde”, cu scopul de a promova implicarea activă a populației în protejarea mediului înconjurător.

În cadrul acestei campanii, social-democrații bistrițeni au organizat o acțiune de curățare și strângere a deșeurilor, la care au participat membri ai partidului, tineri și susținători ai mediului înconjurător.

Acțiunea s-a derulat în municipiul Bistrița, în zona Spitalului de Oncologie de pe strada Ghinzii, social-democrații ecologizând malurile râului Bistrița Ardeleană.

Printre cei care au luat parte la campanie s-a numărat și deputatul PSD Daniel Suciu.

”Vinerea Verde la Bistrița! Împreună cu 50 de colegi am curățat malul râului ce ne-a dat numele orașului cu speranța că vom avea cu toții grijă de viața de lângă noi. Mulțumesc celor ce au dovedit că le pasă de Bistrița!”, a spus deputatul Daniel Suciu.

Și consilierul local Augusta Săsărman a participat la acțiune, prilej cu care i-a lansat o provocare primarului Ioan Turc.

”Domnule primar Ioan Turc, orașul e plin de mizerie, e murdar! Deschideti-vă ochii, faceți ceva! Vă provoc să mergeți și dvs. și să curățați, personal, măcar un colț de Bistriță și promit că vin să vă ajut!”, a spus consilierul PSD.

De asemenea, la acțiune au luat parte și tineri social-democrați, coordonați de președintele lor – Paul Pop.

Prin această acțiune am demonstrat angajamentul nostru puternic pentru protejarea mediului înconjurător și am arătat că suntem pregătiți să acționăm pentru a face o schimbare pozitivă în comunitate. Această inițiativă arată că tinerii sunt preocupați de protejarea mediului și de combaterea poluării, iar implicarea lor poate face o diferență semnificativă în acest sens. În plus, această acțiune ar putea inspira și alte comunități să ia măsuri similare pentru a proteja mediul înconjurător”, a transmis Paul Pop.

Social-democrații spun că acțiunea de vineri a fost un succes și consideră că implicarea tinerilor în astfel de activități este importantă.

”Ecologizarea este doar una dintre multele domenii în care tinerii pot juca un rol activ și pozitiv în comunitățile lor. Sperăm că această acțiune va fi doar începutul și că tinerii se vor implica în continuare în eforturile de protejare a mediului”, a transmis TSD Bistrița-Năsăud.