FOTO: Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost dotat cu un ecograf performant pentru nou-născuți

 

 

Un nou aparat performant a ajuns în dotarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița, fiind vorba despre un ecograf de înaltă performanță pentru nou-născuți. Acesta a fost utilizat deja de medicii secției Neonatologie, care au apreciat că este de foarte mare ajutor.

Investiția în achiziția ecografului este de aproximativ 200.000 de lei, fiind susținută financiar de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Ministerul Sănătății. Cu ajutorul lui se pot face investigații neinvazive, neiradiante, nedureroase ce pot fi realizate imediat după venirea copilului pe lume.

Șeful Secției Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, dr. Aurelia Tanca, l-a utilizat deja și a precizat că ”este un ecograf foarte bine-venit, deoarece acum, pe lângă ecografiile abdominale pentru nou-născuți și sugari, dispunem inclusiv de o sondă pentru ecografie cardiacă. Dacă un copil are semnalmente că ar fi cu probleme, cu ajutorul acestui ecograf vom ști rapid cauza. Putem să facem aici, la Spitalul Județean, inclusiv ecografii transfontanelare care permit diagnosticarea hemoragiilor intracraniene, a hidrocefaliei, tumorilor sau chisturilor intracraniene sau a complicatiilor meningitei. Este de foarte mare ajutor!”.

Recent, în dotarea secției de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița au mai intrat un incubator neonatal, un aparat suport respirator și un pulsoximetru, valoarea totală a acestor aparate fiind de 18.220 de euro, ele fiind donate unității medicale de Organizația Salvați Copiii, așa cum Ziar de Bistrița a prezentat AICI.

Anul acesta, la SJU Bistrița au venit pe lume peste 1.400 de copii.