FOTO: Un autocamion încărcat cu bovine s-a răsturnat în Pasul Tihuța! Șapte ore s-au chinuit salvatorii să evacueze animalele

Un autocamion încărcat cu 26 de bovine s-a răsturnat în afara părții carosabile în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2:00. Accidentul s-a produs în zona Pasului Tihuța.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” al județului Suceava, ”la fața locului s-au deplasat pompierii militari de la Punctul de Lucru Poiana Stampei și de la Detașamentul Vatra Dornei. Salvatorilor li s-au alăturat un medic veterinar și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Poiana Stampei, cu un buldoexcavator”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea, la locul accidentului a intervenit și un echipaj SMURD, medicii acordându-i primul ajutor șoferului aflat la volanul autotrenului. Acesta era conștient, în stare stabilă și la o primă evaluare fără răni grave, însă, a fost transportat de către echipajul SMURD la Centrul de Primire Urgențe al Spitalului din Vatra Dornei pentru investigații amănunțite.

În urma accidentului, 10 bovine au murit, iar patru au fost grav rănite. Animalele au fost mutate într-un alt autocamion și transportate la destinație.

Misiunea dificilă s-a finalizat după un efort susținut al participanților la intervenție de aproximativ 7 ore.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: ISU ”Bucovina” Suceava

error: Content is protected !!