FOTO: Un vis împlinit pentru familia Morariu din Salva! Cele trei suflete își vor petrece Crăciunul în casă nouă!

Un vis care părea extrem de greu de realizat s-a împlinit pentru o familie din localitatea Salva, care trăia într-o casă aflată în stare avansată de degradare.

Este vorba despre familia Morariu, cazul acesteia fiind descoperit de Iosif Ciunterei, tânărul care nu a putut rămâne indiferent în fața acestei povești de viață și a început o campanie umanitară cu scopul de a construi o casă nouă familiei.

Eforturile sale nu au fost în zadar și oameni mărinimoși atât din județul Bistrița-Năsăud, cât și din alte județe s-au oferit să ajute familia Morariu și să pună mână de la mână pentru a le construi celor trei suflete o nouă casă. Acest vis a prins contur într-un timp record, iar de curând familia Morariu s-a putut muta în nouă căsuță.

Împreună am reușit! Familia Morariu din comuna SALVA, județul Bistrița-Năsăud, are o căsuță nouă. Cele trei suflete vor putea să doarmă liniștite fără să le fie teamă că în orice clipă acoperișul sau tavanul casei ar putea să cadă. Acest lucru se datorează tuturor persoanelor care au dat din puținul lor și au dorit să vadă această familie cu un acoperiș deasupra capului. Având în vedere că persoanele care au întins ”o mână de ajutor” acestei familii sunt întru-un număr foarte mare, iar din dorința de a nu uita pe nimeni, atât eu, cât și familia Morariu vă mulțumim din suflet tuturor pentru efortul depus. Un vis împlinit! ” a precizat Iosif Ciunterei, cel care s-a zbătut pentru a oferi o nouă viață familiei Morariu. 

  

După tradiția creștină, noua casuță a fost sfințită cu ajutorul preoțior Dumitru Morar (Salva) și  Iuliu Morariu (Coșbuc) – iar familia Morariu a dormit deja pentru prima dată în noua lor locuință.  

Reamintim că familia Morariu alcătuită din trei suflete – mama, tatăl și o fetiță de doar 10 ani – trăiau la limita sărăciei, dintr-un ajutor social și din ceea ce tatăl reușea să câștige muncind cu ziua prin sat și chiar prin alte localități din apropiere. Însă banii abia le ajungea de pe o zi pe alta și nici nu se punea problema să își permită să facă prea mari reparații la căsuța în care trăiau și care stătea să cadă, cu toate că acestea erau absolut necesare.

Însă acum, cu ajutorul unor oameni inimoși, viața lor a luat o nouă formă după ce cei trei s-au mutat într-o căsuță nouă.

FOTO: Facebook – Iosif Ciunterei

error: Content is protected !!