FOTO: Veteran de război, sărbătorit la împlinirea vârstei de 103 ani

Un veteran de război din județul Bistrița-Năsăud a fost sărbătorit de autorități la împlinirea vârstei de 103 ani. Este vorba despre veteranul Alexandru Găncean din comuna Uriu.

”Cu o modestie aparte și o emoție simțitoare, la împlinirea celor 103 ani, veteranul de război Alexandru Găncean, ne-a primit, astăzi 17 februarie, pentru a-l sărbători împreună în casa sa din comuna Uriu, județul Bistrița-Năsăud”, precizează Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”.

M-au trimis în țară, m-au trimis la refacere. Am stat cât am stat și în ’44 m-am însurat, dar nu am stat cu femeia, o lună-două poate și mi-a venit alt ordin pentru a pleca la oștire. Am picat prinși atunci când ne-am dat jos din tren…’’, sunt doar câteva din amintirile rămase vii în memoria veteranului.

La împlinirea vârstei de 103 ani, Alexandru Găncean a fost sărbătorit de către familie și prieteni, reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan’’, precum și ai asociaților de veterani.