FOTO/VIDEO: A început ”Toamna Bistriţeană”!

Producători de legume şi fructe din mai multe zone ale judeţului Bistrița-Năsăud participă, în zilele de sâmbătă și duminică, la Festivalul ”Toamna Bistrițeană“, eveniment care are loc în Complexul Heidenfeld din Viișoara.

Potrivit Primăriei Bistrița, la ediția de anul acesta a festivalului și-au anunţat participarea circa 30 de producători agricoli şi ferme pomicole din judeţ.

În incinta Complexului Heidenfeld din Viișoara sunt amenajate căsuțe și standuri unde sunt expuse spre vânzare legume, fructe, produse apicole, siropuri naturale, dulcețuri, murături și nu numai. Pentru a atrage cât mai mulți vizitatori, comercianții şi-au decorat standurile cu flori de câmp, trestii, porumb, struguri.

Oferta producătorilor este variată și cei care vor alege să viziteze expoziția cu vânzare vor găsi de la mere, pere, struguri, prune, la roșii, ardei kapia, gogoșari, ardei gras, țelină, vinete, varză, conopidă și lista poate continua. De asemenea, gospodine pricepute au preparat tot felul de produse numai bune de pus în cămară. Se găsesc spre vânzare diverse sortimente de dulcețuri, precum și murături sau zacuscă. Nu lipsește nici mustul proaspăt, acesta fiind la mare căutare.

Deschiderea oficială a manifestării, cunoscută şi sub numele de “Sărbătoarea recoltei”, a avut loc sâmbătă, în prezența primarului Ioan Turc.

Toamna Bistrițeană este un eveniment deja tradițional, un eveniment pe care dumneavoastră deja îl cunoașteți. Prin Serviciul Piețe, Primăria Bistrița se străduiește ca în fiecare an să vină cu ceva în plus și organizarea să fie din ce în ce mai bună, în așa fel încât dumneavoastră să vă puteți bucura de ceea ce producătorii vă prezintă, să cumpărați și să vă umpleți cămările. Din păcate, bogăția din ceea ce ne-a dat Dumnezeu este mai mare decât bogăția din buzunarele noastre și știm acest lucru. Cu toate acestea, drămuim și încercăm să punem pe masă produse proaspete, de calitate, pentru care oamenii au transpirat, au trudit de astă primăvară și până acum“, a spus primarul Ioan Turc, îndemnându-i pe bistrițeni să cumpere de la producătorii locali.

În discursul său, primarul s-a referit și la noua piață en-gros pe care Primăria Bistrița intenționează să o construiască în oraș.

Vrem să construim o piață cu adevărat modernă în Bistrița. (…) Cred că avem nevoie de o alternativă la retaileri în Bistrița și de aceea construim o piață care va oferi toate condițiile de top – aer condiționat, zone de depozitare, zone specifice pentru producători, zone pentru cei care comercializează produse. Vom avea standuri dedicate pentru produse lactate, pentru carne, vom avea standuri pentru prodse industriale. Veți vedea că este vorba despre un concept cu totul și cu totul modern și gândit să reziste pentru o lungă perioadă de timp”, a completat Ioan Turc.

De asemenea, în deschiderea oficială a evenimentului, edilul Bistriței a premiat câțiva dintre participanții la expoziție.Au fost acordate premii la secțiunile produse legumicole, fructe, produse apicole și păsări și animale.

Felicitări tututor! Ne bucurăm că încă mai avem oameni care îndrăgesc munca, oameni care încă mai cultivă!”, a mai spus Ioan Turc.

Pe lângă standurile la care sunt expuse spre comercializare bucatele toamnei, există și o zonă destinată alimentației publice.

De asemenea, vizitatorii târgului se pot bucura şi de spectacole folclorice. În cele două zile ale festivalului, vor încânta publicul mai multe ansambluri și grupuri folclorice, dar și soliştii Lorenna, Nicoleta Voica, Angela Rusu, Cornel Palade și Romică Țociu, Cornelia Ardelean Archiudean și Petre Petruse.

”Toamna Bistrițeană” are loc în zilele de 30 septembrie și 1 octombrie. Pe parcursul acestor două zile, Piaţa Decebal şi cea de pe strada Tărpiului sunt închise pentru igienizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!