FOTO/VIDEO: Artiști bistrițeni, la manifestările organizate în Cipru pentru a marca Ziua Națională a României

O delegație formată din artiști ai Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, în frunte cu șeful instituției, Alexandru Pugna, s-a aflat zilele acestea în Cipru, unde a participat la manifestările organizate de Ambasada României în Cipru pentru a marca Ziua Națională a țării noastre.

Artiștii bistrițeni au participat atât la manifestările organizate pe esplanada Mitropoliei de Tamasou și Orinis din Episkopeyo, Nicosia, cât și la recepția oferită de Ambasada României în Cipru cu prilejul Zilei Naționale.

Mare bucurie și momente de emoție intensă au pus stăpânire pe espanada Mitropoliei de Tamasou și Orinis din Episkopeyo. Deși vremea nu a fost alături de noi și a plouat mult, românii ce trăiesc si lucrează aici au venit în număr mare să se bucure de spectacolul susținut de „Dor Românesc”. După Sfânta Liturghie, de la Biserica de lemn realizată în stil maramureșean, oamenii au venit să se bucure de momentele artistice deosebite, susținute de artiștii bistrițeni. A fost alături de noi, Excelența sa, domnul ambasador Dan Mihalache, care a transmis un mesaj românilor prezenți la sărbătoare. I-am mulțumit pentru invitație și am transmis un mesaj tuturor, din partea conducerii județului nostru, a domnului Președinte, Emil Radu Moldovan, căruia îi mulțumim pentru sprijinul acordat pentru a realiza această deplasare și a aduce atâta bucurie românilor de aici. Toate eforturile noastre au meritat! Marți seara, am sustinut un concert deosebit la recepția oferită de Ambasada României, pentru reprezentanții corpurilor diplomatice acreditate aici, pentru conducerea Ciprului și oameni de afaceri, invitați la sărbătoarea Zilei Naționale a României”, a transmis managerul Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, Alexandru Pugna.

Sursa citată a adăugat că la recepția de Ziua Naţională oferită marți seara de Ambasada țării noastre în Cipru au participat peste 250 de invitați.

A fost o seară mirifică! Emoție, bucurie, uimire, admirație și aplauze la scenă deschisă, pentru artiștii bistrițeni de la „Dor Românesc”. Peste 250 de invitați speciali – miniștri, ambasadori și consuli, diplomați ai țărilor acreditate aici, oameni de afaceri și oameni de cultură și administrație – au fost prezenți la sărbătoarea României, apreciind cu mult entuziasm prestația artiștilor noștri. Artiștii bistrițeni, Mirela Petruș și Nicolae Cioancă, dansatorii coordonați de coregraful Adrian Pașcu și grupul instrumental condus de Grigore Rareș, au devenit pentru o seară adevărații ambasadori ai Neamului, ai patrimoniului spiritual românesc, rămas moștenire din vremi de demult… Am fost mândru de voi aseară, ca întotdeauna, și mai ales, am fost mândru că sunt român! Mulțumim mult celor ce au făcut posibilă prezența noastră in Cipru, domnului președinte al Consiliului Județean Bistrița Năsăud, Emil Radu Moldovan, Excelenței-sale, domnul ambasador, Dan Mihalache și întregii echipe. Felicitări artiștilor noștri care au demonstrat că valorile spirituale ale Neamului nostru sunt la mare înălțime. Unice! La mulți ani, ROMÂNIA!”, a mai transmis Alexandru Pugna.

FOTO/VIDEO: Facebook – Alexandru Pugna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!