FOTO/VIDEO: Au fost decernate Premiile municipiului Bistrița

La Palatul Culturii din Bistrița a avut loc joi Gala Premiilor municipiului, eveniment în cadrul căruia Primăria Bistrița i-a răsplătit pe cei care au făcut ca numele orașului să fie cunoscut în ţară şi străinătate.

Festivitatea de decernare a Premiilor municipiului Bistrița pe anul 2023 s-a desfășurat în prezența primarului Ioan Turc.

Un eveniment deosebit. Premiile municipiului Bistrița reprezintă o sărbătoare a excelenței. În această seară îi vom avea ca și protagoniști pe cei mai buni dintre cei buni. Le vom mulțumi, îi vom premia, le vom ura succes celor aproape 100 de concitadini care nu doar în ultimul an de zile au atras atenția asupra orașului, au atras atenția asupra comunității într-un mod remarcabil, au făcut Bistrița cunoscută pe plan național și internațional. Aseară am avut Gala Profesorilor Voluntari, oameni care fac minuni pentru copiii, pentru tinerii noștri. În această seară, Premiile municipiului Bistrița. Așadar, despre cei buni numai de bine!”, a spus primarul Ioan Turc în deschiderea evenimentului.

@ioan.turc1

#premiilemunicipiului #bistrita #BistrițaAcasă #bistrita #excelenta #ioanturc

♬ sunet original – Ioan Turc

Gala Premiilor municipiului Bistrița s-a desfășurat pe mai multe secțiuni – învățământ, știință și economie, sport, cultură și diverse, fiind premiați elevi, sportivi, antrenori, oameni de cultură, medici și nu numai, după cum urmează:

De asemenea, în cadrul galei a fost acordat și un premiu de excelenţă, care a ajuns la Mircea Chira, fostul director al Direcției Regionale de Statistică Bistrița-Năsăud, ca semn al recunoaşterii pentru întreaga activitate desfăşurată în domeniul cercetării şi în domeniul cultural.

Am bucuria și onoarea de a invita pe scenă un om pe care îl admir de mult. Este un om foarte serios, chiar sobru, fără a fi rigid. Este un eminent profesionist și în același timp un om foarte modest. Este un iubitor al frumosului, un om care cântă și ne încântă și este și un foarte bun creștin al cărui principală virtute este smerenia”, a spus Ioan Turc despre Mircea Chira, care a condus cu profesionalism timp de 33 de ani Direcţia Regională de Statistică Bistriţa-Năsăud şi a efectuat studii complexe statistico-demografice, pe care le-a publicat în articole şi cărţi de profil.

Totodată, Mircea Chira este membru al corului de cameră Appassionata al Palatului Culturii, dar şi coordonatorul experţilor contabili din județul Bistrița-Năsăud.

Anul acesta, Gala Premiilor municipiului Bistrița s-a aflat la cea de-a 24-a ediţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *