FOTO/VIDEO: Campania ”Un plus de siguranță la școală”, la Școala Gimnazială „Artemiu Publiu Alexi” din Sângeorz-Băi

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Serviciului Rutier, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog, Inspectoratului Școlar Județean și Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud, derulează campania ”Un plus de siguranță la școală”. 

În cadrul acestei campanii, sunt pregătite o serie de activități, pe diverse teme de prevenire, adresate elevilor de toate vârstele și derulate pe parcursul săptămânii „Școala Altfel”.

Marți, campania a ajuns la Școala Gimnazială „Artemiu Publiu Alexi” din Sângeorz-Băi, elevii acestei unități de învățământ având ocazia să participe la o serie de activități.

Spre exemplu, pentru elevii din ciclul primar, polițiștii au pregătit un joc prin care să-și consolideze cunoștințele de circulație. După ce au repetat semnificația semnelor rutiere, elevii împreună cu polițiștii au „plecat” pe jos, dar și cu bicicleta sau trotineta, într-o excursie virtuală, în care au avut de depășit „obstacole” sub forma unor stații de autobuz, semafoare, semne de circulație sau treceri pentru pietoni. Drept răsplată, cei mici au fost invitați să se joace ”de-a polițiștii” și să exploreze autospeciala de Poliție. Joaca a continuat în sala de clasă, unde elevii claselor a III-a și a-IV-a au fost provocați de polițiști să devină eroii internetului, să cunoască și mai ales să aplice reguli care să-i țină departe de pericolele din mediul on-line.

Tot astăzi, elevii claselor V-VIII au aflat răspunsuri la întrebări precum: În ce an s-a născut internetul? Care sunt sursele corecte de informare? Cum gestionăm violența? Răspund minorii penal? Ce sunt drogurile legale/ilegale? Ce conțin și care sunt riscurile consumului acestor substanțe? Temele dezbătute de polițiștii de la Siguranță Școlară și specialiștii de la Agenția Națională Antidrog au fost de interes pentru tinerii care, după ce au primit răspunsurile căutate, explicații și clarificări au mai primit astăzi o recomandare clară: „Să spună NU violenței și drogurilor de orice fel!”.

La activitățile de astăzi au participat și polițiștii din Sângeorz-Băi.