FOTO/VIDEO: Circa 400 de locuri de muncă, disponibile la Bursa pentru Absolvenţi

Aproximativ 400 de joburi au fost disponibile, vineri, la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, eveniment care a fost organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bistrița-Năsăud și la care au participat peste 40 de angajatori din județ.

Potrivit directorului AJOFM Bistrița-Năsăud, Otilia Râpan, agenții economici care au participat la bursă au diferite domenii de activitate.

Pentru o mai bună participare, au fost contactați un număr de 96 de agenți economici, dintre care au confirmat participarea 43, oferta locurilor de muncă fiind de 390 de posturi în diferite ramuri de activitate, cum ar fi: industrie, operațiuni de mecanică generală, fabricarea plăcilor, tuburilor, profilelor din material plastic, întreținerea și repararea autovehiculelor, comercializarea energiei electrice, fabricarea fibrelor de sticlă, fabricarea de baterii, transporturi, construcții, restaurante și alte activități de alimentație publică, industrie alimentară, comerț”, a spus directorul AJOFM Bistrița-Năsăud, Otilia Râpan.

Sursa citată a adăugat că majoritatea locurilor de muncă disponibile la bursă au fost destinate absolvenților de studii medii și profesionale, dar au existat și oferte pentru absolvenții de studii superioare. În ceea ce privește meseriile oferite la bursă, angajatorii căutau să angajeze, printre altele, inginer, contabil, tehnician echipamente, reprezentant comercial, gestionar, agent economic, controlor calitate, operator mașini cu comandă numerică, lăcătuș.

Participarea la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți a fost numeroasă.

Aproape 500 de persoane, inclusiv cetățeni ucraineni, au studiat ofertele agenților economici. Unii participanți au găsit oferte pe placul lor, în vreme ce alții nu au găsit.

În timpul bursei, dintre cele circa 500 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, 24 au fost selectate în vederea încadrării ulterioare în muncă.

La eveniment au participat și Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Penitenciarul Bistrița, Direcția Generală de Asistență Socială Bistrița-Năsăud și Centrul Militar Județean.

”Bursa a avut drept scop facilitarea accesului tinerilor la locurile de muncă disponibile în judeţ şi interacţiunea directă a acestora cu agenţii economici care caută forță de muncă”, a mai spus directorul AJOFM Bistrița-Năsăud, Otilia Râpan.

În prezent, în evidența AJOFM Bistrița-Năsăud există înregistrați un număr de 240 de absolvenți ai promoției 2023, cuantumul lunar al indemnizației de care aceștia beneficiază fiind de 299 lei. Această indemnizație se acordă pe o perioadă de 6 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!