FOTO/VIDEO: Covor alb de narcise pe Masivul Saca din Munții Rodnei

FOTO: Alex Varga

Iubitorii de drumeții în natură pot vizita Poiana cu narcise de pe Masivul Saca din Munții Rodnei. Firavele plante au înflorit, iar peisajul este superb.

Narcisele de pe Masivul Saca din Parcul Național Munții Rodnei sunt înflorite. Ambele trasee care urcă în poiană sunt marcate așa cum v-am obișnuit cu omulețul portocaliu care vă va însoții la drum. Nu uitați acasă echipamentul adecvat, pelerina de ploaie și în primul rând bunul simț!”, a precizat Romsilva – Parcul Național Munții Rodnei.

Alex Varga, un iubitor al naturii, a surprins câteva imagini frumoase cu firavele plante care au format deja un covor alb, fotografii pe care le-a postat pe pagina personală de pe o rețea de socializare.

De asemenea, imagini din Poiana cu narcise a postat în mediul online și Aurelia Nagy.

Poiana cu narcise este situată pe versantul estic al muntelui Saca, are o suprafaţă de 5 hectare şi reprezintă o poiană cu narcise (Narcissus angustifolius), fiind situată la o altitudine de 1.600 de metri. Zona este declarată rezervaţie naturală, ca urmare florile nu pot fi rupte sau scoase din rădăcină. Pe lângă covorul alb de narcise, turiştii pot admira şi alte flori de munte: arginţica, genţiana, brânduşele de primăvară.

Cei care vor să viziteze Poiana cu narcise sunt rugaţi să se informeze asupra condiţiilor meteo înainte de a porni pe traseele montane şi să aibă echipament corespunzător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *