FOTO/VIDEO: Drumul care leagă Satu Nou de Cușma, în plin proces de modernizare

Lucrările de modernizare a drumului județean care leagă localitățile Satu Nou de Cușma (DJ172G) sunt în plină desfășurare, informează președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan. Potrivit șefului administrației județene, la finalul acestor lucrări, accesul spre zona turistică Dealul Negru va fi mai facil.

Continuăm lucrările pentru modernizarea drumului județean care leagă Satu Nou de Cușma (DJ172G). O investiție realizată prin fonduri europene, care odată finalizată va avea o garanție de 6 ani jumătate și care va lega prin drumuri bune, zona turistică ce duce spre Dealul Negru, de restul județului. Continuăm să ne ținem de cuvânt și de muncă”, a transmis Moldovan printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

Tronsonul de la Satu Nou la Cușma al DJ 172G are o lungime de circa 6,7 km, investiția totală ridicându-se la aproximativ 3,5 milioane euro. Sursa de finanţare a lucrărilor este Programul Operațional Regional 2014-2020.

Contractul pentru acest tronson de drum, semnat în luna august a anului 2020, a fost adjudecat de asocierea dintre SC TRANSILVANIA GRAND CONSTRUCT SRL (lider de asociere- lucrările de execuție) și SC SOMEȘ TOP GRUP SRL (asociat- servicii de proiectare și asistență tehnică). Durata contractului este de 28 luni.

error: Content is protected !!