FOTO/VIDEO: Hristos a Înviat! Mii de credincioși, la slujba de Înviere

În aceste zile, creștinii sărbătoresc Învierea Domnului, Sărbătoarea Paştilor, considerată cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii.

La Bistrița, numeroși credincioși au participat la slujbele de Înviere oficiate în bisericile din municipiu și au primit cu bucurie vestea Învierii Mântuitorului.

La fel ca și în anii precedenți, mulţi dintre bistrițeni au preferat să asiste la slujba oficiată de un sobor de preoţi la Biserica de la Coroana.

Clopotele au început să bată cu puţin înainte de miezul nopţii. La miezul nopţii, preoţii i-au îndemnat pe credincioşi: ”Veniţi de luaţi Lumină!”.

Și anul acesta, la Bistrița a ajuns Lumina Sfântă de la Ierusalim, fiind adusă de la Cluj-Napoca de către prefectul județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă, și de preotul Emanuel Vidican.

După ce lumânările s-au aprins, participanții au înconjurat biserica de trei ori, cântând ”Hristos a Înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând, şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”.

La încheierea slujbei, oamenii au plecat spre case cu lumânările aprinse, pentru a duce în propriile locuințe Lumina Sfântă.

Învierea Domnului sau Sărbătoarea Paștilor este una dintre cele mai mari sărbători religioase ale anului și simbolizează bucurie, lumină și speranță. Credincioșii din întreaga lume primesc marea sărbătoare cu iubire, împlinire sufletească și veselie.

Hristos a Înviat! Ziar de Bistrița vă urează sărbători binecuvântate, cu pace, lumină și sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *