FOTO/VIDEO: Incendiu de proporții la Arcalia. O casă și mai multe anexe gospodărești, afectate. Zeci de păsări au ars de vii

Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă într-o gospodărie din localitatea Arcalia, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Potrivit ISU, la fața locului, pentru stingerea incendiului, pompierii militari au acționat cu cinci autospeciale de stins incendii și două echipaje de prim ajutor SMURD, fiind sprijiniți și de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Șieu Măgheruș.

Când au ajuns pompierii la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat la anexele gospodărești (garaj, spații de depozitare, adăpost de animale) și era extins la casa de locuit cu riscul de a se propaga la încă o casă de locuit plus garaj care erau în continuarea anexelor. Forțele s-au concentrat pe protecția claselor de locuit si evacuarea din zona de risc a unei butelii. Au ars în totalitate: lemnăria, adăpostul de animale, depozitul de cereale, 1 ATV, o drujbă, 1 atomizor, 1 grătar pe gaz, 1 aragaz, lemne de foc, o moară, plăci de osb, poștă, 2 găleți cu lichide inflamabile. Casa de locuit a fost afectată în proporție de 75%, acoperișul și planșeul casei au fost afectate în totalitate, iar pereții casei s-au degradat. Suprafața toată afectata: aprox. 400 metri pătrați. Din nefericire au ars un porc și 60 de păsări. Au fost salvate: casa de locuit din vecinătatea anexelor care avea alipit și un garaj”, a precizat ISU Bistrița-Năsăud.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic produs de un mijloc de încălzire locală nesupravegheat ori supraîncălzit.

Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime omenești.

FOTO/VIDEO: ISU Bistrița-Năsăud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *