FOTO/VIDEO: Magazin alimentar din Bistrița, închis temporar de Protecția Consumatorilor. Ce nereguli au fost constatate

Un magazin alimentar din municipiul Bistrița a fost închis temporar de Protecția Consumatorilor, după ce, în urma unui control, comisarii instituției au constatat mai multe nereguli, în acest caz fiind aplicate și amenzi în valoare de 50.000 de lei.

Potrivit comisarului șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, controlul a fost efectuat în urma unei reclamații depuse la sediul instituției.

Astfel, în data de 18 iulie 2023, comisarii Protecției Consumatorilor au desfășurat o acțiune de control privind respectarea prevederilor legale în domeniul protecției consumatorilor la Societatea SIX SENIA PROD COM SRL BISTRIȚA.

În urma acțiunii de verificare comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează: comercializarea unor produse alimentare care nu erau însoțite de informații din care să rezulte data limită de consum; produse alimentare cu data limită de consum depășită; comercializarea unor fructe și legume depreciate calitativ, cu semne vizibile de putrefacție, mucegai și deshidratare; produse depozitate necorespunzător, direct pe paviment; vitrinele frigorifice utilizate sunt învechite, prezentând reparații neconforme, acestea nefiind igienizate, cu urme de mucegai și scurgeri de lichide neidentificate, rafturi cu urme de rugină, insalubre, chedere murdare și ventilatoare cu depuneri grosiere de praf; spațiul destinat vânzării nu este renovat – pereți înnegriți, calorifere ruginite și pline de praf, gresie spartă“, a precizat Stelian Dolha.

Ținând cont de neregulile constatate, echipa de control a aplicat trei amenzi contravenționale în cuantum de 50.000 de lei și un avertisment. Totodată, de la momentul efectuării controlului a fost oprită definitiv de la comercializare o cantitate de 66,85 kg de produse alimentare (mezeluri, fructe și legume, băuturi răcoritoare), în valoare de 434,17 lei. De asemenea, a fost dispusă și oprirea temporară a prestării-serviciilor în întreaga unitate până la remedierea deficiențelor constatate.

FOTO/VIDEO: CJPC Bistrița-Năsăud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!