FOTO/VIDEO: Marșul pentru viață, din nou la Bistrița

Bistrițeni de toate vârstele au participat sâmbătă, în ciuda vremii nefavorabile, la ”Marşul pentru viaţă” organizat în municipiul Bistrița, tema de anul acesta fiind ”Viitorul este pro-viață”. 

Participanţii, între care s-au numărat și deputații Daniel Suciu și Bogdan Ivan și secretarul de stat în Ministerul Economiei, Terente Ciui, au parcurs traseul Piaţa Unirii – pietonalul Liviu Rebreanu – Biserica Evanghelică – strada Gheorghe Şincai – Bulevardul Independenţei – Biserica ”Sfânta Ana” (Big).

Pe timpul marșului, s-au alăturat celor prezenți și subprefectul județului Bistrița-Năsăud, Ioan Zăgrean, și primarul Bistriței, Ioan Turc.

La ultima oprire, a fost oficiat un parastas pentru copiii nenăscuți.

”Prin acest marș, dorim să aducem în atenția tuturor darul important pe care Dumnezeu ni l-a dăruit fiecăruia dintre noi – viața. Este un dar pe care trebuie să îl prețuim fiecare dintre noi”, a spus preotul Emanuel Vidican.

”Suntem aici pentru a fi o voce pentru cei care nu pot să fie o voce, pentru copiii nenăscuți, pentru cei care nu au avut șansa la viață și vrem să le spunem că, așa cum noi am avut șansa, și ei trebuie să aibă o șansă la viață. Ne pronunțăm împotriva avortului, împotriva acestor lucruri și suntem aici (…) să spune că prețuim viața mai mult decât orice și vrem să transmitem un mesaj prin care să spunem întregii comunități din Bistrița că prețuim valorile moral-creștine. Noi credem că viața o dă Dumnezeu, credem în Sfânta Scriptură. (…) Vrem să transmitem că noi credem în aceste valori moral-creștine. Viața o dă Dumnezeu și El este singurul care are dreptul asupra vieții. Orice încălcare a acestui fapt aduce lipsa păcii în lumea în care trăim”, a spus și pastorul Bisericii Sfânta Treime Bistrița, Cornel Buhai.

În municipiul Bistrița, ”Marșul pentru viață” s-a aflat la cea de-a șasea ediție, acesta fiind dedicat prețuirii și ocrotirii vieții copiilor, încă din momentul concepției.

În lume, ”Marșul pentru viață” a fost organizat pentru prima dată la Washington. D.C., în 22 ianuarie 1974, iar în România a fost organizat pentru prima dată la Timișoara, în anul 2008.