FOTO/VIDEO: Nou miting de protest al angajaților din Educație, la Bistrița; diplome şi cărţi de poveşti pentru guvernanţi

Angajații din sistemul de învățământ continuă greva generală și acțiunile de protest! Luni, la Bistrița, peste 150 de membri ai Sindicatului Învăţământ Bistriţa-Năsăud, afiliat Federaţiei Sindicale din Educaţie ”Spiru Haret”, au participat la un nou miting de protestat în faţa Instituţiei Prefectului.

Potrivit liderului sindical judeţean, prof. Cristina Rusu, această acțiune de protest reprezintă răspunsul angajaţilor din învăţământ la oferta guvernamentală. Sindicaliștii au pregătit diplome și cărți cu povești pentru actualii guvernanți.

Astăzi suntem prezenți aici pentru a da acest răspuns. Totodată, dorim să înmânăm nişte diplome şi nişte cărţi guvernanţilor. Avem pentru doamna Ligia Deca premiul pentru cel mai pasiv ministru, pentru că în toată această perioadă nu am înţeles unde este doamna Deca. Avem o diplomă cu Pinnochio și pentru domnul Ciucă, pentru promisiunile oferite angajaților din învățământ. Avem pentru domnul Ciolacu cartea “Punguţa cu doi bani” şi o diplomă pentru curajul de care dă dovadă şi pentru neimplicarea în negocierile cu sindicatele din învăţământ. De 30 de ani încoace, noi suntem minţiţi sistematic, nouă ni se fac promisiuni care mai apoi se încalcă. De exemplu, niciodată Educația nu a obţinut 6% din PIB, aşa cum prevede Legea Învăţământului în vigoare. De aceea am adus Punguța cu doi bani, Pinnochio. Am vrut să mai aducem şi cartea ”Frumoasa din pădurea adormită”, ca s-o dedicăm doamnei ministru, dar nu am găsit-o. Una peste alta, repet, acesta este răspunsul sindicaliştilor la oferta Guvernului“, a spus prof. Cristina Rusu.

Diplomele și cărțile de povești pentru guvernanți au fost înmânate de către sindicaliști prefectului județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă, care este reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Liderul Sindicatului Învăţământ Bistriţa-Năsăud a completat că sindicaliștii sunt dispuși la dialog, dar nu vor înceta greva până când nu le vor fi îndeplinite solicitările.

Noi suntem deschişi la dialog. (…) Nu suntem la piaţă, dar nu suntem nici într-o dictatură. Negocierea asta înseamnă – cerere – ofertă, discuţii. Noi nu putem să acceptăm ca doar o parte, respectiv Guvernul, să hotărască un lucru şi noi să fim neapărat de acord”, a adăugat prof. Cristina Rusu. 

Sindicatul Învăţământ Bistriţa-Năsăud numără circa 400 de membri, iar la protestul organizat luni au participat peste 150 de persoane.

În timpul protestului, sindicaliștii au afișat pancarte cu mesaje precum ”Școala de azi este România de mâine”, ”Profesori, elevi, părinți, uniți prin educație!”, ”Fără noi nu ați exista nici voi! Respectați-ne!” sau ”Nu vrem milă și pomană! Vrem dreptate în astă țară!”, ”Mereu sacrificați, niciodată respectați!”.

Acțiunile de protest ale personalului din Educație vor continua și pe parcursul zilelor viitoare. Miercuri, peste 500 de salariaţi din învăţământ, atât de la Uniunea Județeană a Sindicatelor Libere din Învățământ Bistrița-Nîsăud, cât și de la Sindicatul Învăţământ Bistriţa-Năsăud, vor participa la un nou miting de protest în fața Instituției Prefectului.

Greva generală din sistemul de învățământ din România a fost declanșată în urmă cu o săptămână, pe 22 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!