FOTO/VIDEO: Noul primar al municipiului Bistrița şi cei 21 de consilieri locali şi-au primit certificatele doveditoare

Noul primar al municipiului Bistrița, Gabriel Lazany, şi cei 21 de consilieri locali aleşi în 9 iunie au primit marți, în sala mare a Primăriei Bistrița, certificatele doveditoare ale alegerii lor ca reprezentanți ai cetățenilor în Primăria și Consiliul Local Bistrița, în mandatul 2024-2028.

Preşedintele Biroului Electoral Municipal Bistrița, expertul electoral Reghina Berari, a înmânat noilor aleși documentele oficiale.

”Îmi pare bine că am ajuns acest moment. (…) Biroul Electoral Central a respins cererea de anulare a alegerilor pentru fraudă electorală în ceea ce privește funcția de primar al municipiului Bistrița. Deci atât timp cât BEC a respins o astfel de cerere, cred că este exclus să vorbim de fraudarea alegerilor în municipiul Bistrița. (…) Cred că fiecare competitor electoral trebuie să aibă demnitatea să accepte înfrângerea și să aprecieze cu modestie câștigul. La următoarele alegeri vom observa dacă primarul ales de cetățenii municipiului Bistrița merită un nou mandat, ori pentru aceasta trebuie să desfășoare activitate în spiritul cetățenilor municipiului Bistrița care să îi acorde o nouă încredere“, a spus Reghina Berari.

Astfel, pentru functia de primar al municipiului Bistrita, mandatul a fost atribuit candidatului Gabriel Lazany — propus de PSD.

Pentru Consiliul Local al municipiului Bistrita, cele 21 de mandate de consilier local au fost atribuite în felul următor: PNL — 9 mandate, PSD — 9 mandate, AUR — 2 mandate, UDMR — 1 mandat.

Li s-au înmânat certificate doveditoare următorilor: Gabriel Lazany (PSD), Ștefania Stere (PSD), Darius Ilieșiu (PSD), Adrian Vaida (PSD), Mihaela Albu (PSD), Daniel Adumitrăchioaiei (PSD), Alexandru Bria (PSD), Simona Găluț (PSD), Radu Elisei (PSD), Ioan Turc (PNL), Sorin Hangan (PNL), Daniel Brici (PNL), Florin Urîte (PNL), Tudor Filip (PNL), Ștefan Cicioc (PNL), Doina Macarie (PNL), Ionel Ruști (PNL), Marioara Gaga-Seica (PNL), Rodica Dobraniș (AUR), George Dumitrescu(AUR) și Mathe Attila (UDMR).

Unii dintre aleșii locali nu au participat la ședința de înmânare a certificatelor doveditoare, acestea fiind preluate de colegii de partid sau de către apropiați. Printre absenți s-au numărat și primarul în funcție Ioan Turc și viceprimarul în funcție Sorin Hangan.

După ce au fost înmânate certificatele doveditoare, Gabriel Lazany s-a adresat celor prezenți în sala de ședințe a Primăriei Bistrița și a transmis un mesaj: ”În primul rând, vreau să mulțumesc bistrițenilor, pentru că mi-au arătat încrederea și am ajuns cel mai votat primar al municipiului Bistrița. Nu a fost ușor, să știți, a fost o muncă enormă în spate. De aceea mai vreau să mulțumesc echipei care a fost în permanență alături de mine și care a fost cea care a absorbit toate jocurile murdare venite din partea celorlalți. Mulțumesc! (…) Rezultatul s-a văzut, pentru că nu este uşor să vii ca challenger în faţa unui primar în funcţie, după un prim mandat, cu un buget imens pe mână. Dar bistriţenii ştiu foarte bine ce au votat. Așa cum am mai spus, voi fi un primar al tuturor bistrițenilor, indiferent dacă m-au votat sau nu, voi fi un primar al proiectelor bune, indiferent cine le-a inițiat. De la data de preluare oficială a mandatului, în Primăria municipiului Bistrița va fi politica cetățeanului bistrițean”.

Aleșii locali la scrutinul din 9 iunie își vor prelua funcțiile după data de 27 septembrie, când expiră mandatele celor votați în 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!