FOTO/VIDEO: Numeroși credincioși, la Procesiunea de Florii de la Bistriţa

Credincioși de toate vârstele, de la copii și tineri, până la adulți și vârstnici, au participat sâmbătă, alături de preoți, călugări și oficialități locale, la tradiţionala procesiune de Florii organizată de Protopopiatul Ortodox Român Bistrița.

Manifestarea rememorează drumul pe care L-a parcurs Mântuitorul nostru Iisus Hristos din Betania la Ierusalim, înainte cu o săptămână de Pătimirile și Învierea Sa din morți.

Procesiunea, la care a luat parte și Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei Andreicuț, a început cu un moment de rugăciune la biserica cu hramul ”Sfinții Trei Ierarhi” de pe strada Alexandru Odobescu.

Aici, Înaltpreasfințitul a binecuvântat ramurile de salcie pe care cei prezenţi le-au purtat în mâini pe străzile din Bistrița.

Ulterior, pelerinii au parcurs următorul traseu: strada Alexandru Odobescu, Bulevardul Republicii, Piața Petru Rares, Piața Unirii – Protopopiatul Ortodox.

După ce au străbătut străzile din oraș, credincioșii au ajuns la biserica de la ”Corona”, unde a fost oficiată slujba Vecerniei. 

La finalul slujbei, părintele Mitropolit a rostit un cuvânt de învățătură.

Organizată pentru prima dată în anul 2015 și reluată după trei ani de pauză din cauza pandemiei, Procesiunea de Florii de la Bistrița s-a aflat la cea de-a VI-a ediție.

Credincioşii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, rememorând intrarea lui Iisus în Ierusalim şi sărbătorindu-i, totodată, pe cei cu nume de flori.

Odată cu ziua de Florii începe și ultima săptămână a Postului Paştilor, numită Săptămâna Patimilor, în care creştinii se pregătesc să întâmpine marea sărbătoare a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

error: Content is protected !!