FOTO/VIDEO: O nouă avarie la rețeaua de distribuție a apei potabile de pe strada Sucevei

O serie de avarii apărute la rețeaua de distribuție a apei potabile au lăsat blocurile de pe strada Sucevei și străzile adiacente fără apă la robinet. Este cea de-a treia zi în care locatarii nu au apă și echipele de intervenție ale Aquabis lucrează pentru a remedia defecțiunile.

Potrivit directorului Aquabis, Ion Șandru, problemele pe strada Suceveiei au început pe parcursul zilei de sâmbătă, 7 mai, când a apărut o avarie la un branșament. O echipă a Aquabis a sistat furnizarea apei și a intervenit. Avaria a fost remediată și furnizarea apei potabile a fost reluată sâmbătă seara.

Ulterior, duminică dimineața, o conductă importantă de apă a cedat și o nouă avarie a apărut pe aceeași stradă, locatarii blocurilor din zonă rămânând din nou fără apă la robinet. După mai bine de 15 ore de intervenție, echipele Aquabis au reușit să remedieze și această avarie și să reia furnizarea apei, dar lucrurile nu s-au oprit aici.

Luni dimineața, o nouă avarie a apărut într-un alt loc de pe aceeași stradă – Sucevei. La această oră, echipele Aquabis intervin pentru remedierea defecțiunii. Se estimează că lucrările ar urma să fie finalizate în jurul orei 15:00.

Sâmbătă a fost o avarie pe un branșament, duminică dimineața am avut explozie pe o conductă de azbociment de 200 și astăzi iar am avut o explozie în altă parte, tot pe o conductă de azbociment. Lucrăm deja. Echipele au fost mobilizate în zonă și sperăm să reușim să remediem avaria în timp cât mai scurt”, a declarat Ion Șandru pentru Ziar de Bistrița.

Atât duminică dimineața, cât și luni dimineața, ca urmare a debitului mare de apă, porțiuni importante ale străzii Sucevei și parcări din zonă au fost inundate.

Dată fiind situația, Aquabis a pus la dispoziția locatarilor afectați de această defecțiune cisterne cu apă potabilă.

Anii trecuți, Aquabis Bistriţa a reuşit să reabiliteze un tronson important de conducte pe strada Sucevei, însă reabilitările nu sunt totale şi încă există conducte ce trebuie înlocuite.

Aquabis SA este principal furnizor de apă şi servicii de canalizare pentru judeţul Bistriţa-Năsăud.

ACTUALIZARE

Aquabis estimează că lucrările ar urma să fie finalizate până la ora 15:00.

Astăzi, 09 Mai 2022, de la ora 08:15 până la ora 15:00, se va sista Total furnizarea apei potabile în municipiul Bistrița, pe strada Sucevei, și străzile adiacente. În acest interval se vor executa unele lucrări de remediere a unei avarii apărute pe rețeaua de distribuție a apei. În urma manevrelor executate pe reţeaua de distribuţie a apei potabile, s-ar putea produce deprecierea parametrilor calitativi ai apei (creşterea turbidităţii), fapt pentru care, înainte de consum, vă rugăm , lăsaţi să curgă apa câteva minute pentru limpezire. AQUABIS S.A. îşi cere scuze faţă de consumatori pentru disconfortul apărut în acest interval”, a transmis Aquabis.

ACTUALIZARE 2

Intervenția echipelor Aquabis a fost prelungită.

error: Content is protected !!